Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Kutak za ženu > Nikita Gill: Poruka svakoj ženi “Ne dozvoli da budeš nečija konzumacija”

Nikita Gill: Poruka svakoj ženi “Ne dozvoli da budeš nečija konzumacija”

Ne dozvolite mu da vas konzumira, jer će to ubiti vašu dušu, uništiti vaše samopoštovanje koje će vam ukrasti u momentu nepažnje. Ponekad vas ljubav napada na načine na koje to najmanje očekujete i onaj ko je rekao da ljubav nije destruktivna stvar slagao je – ljubav može biti užasno destruktivna stvar, samo ako joj to dopustite. Vi ste odgovorni za vašu vlastitu sreću i vaša emocionalno zdravlje ovisi o tome kako reagirate na datu situaciju, kako će te mu odgovoriti kada stupite u vezu koja vas ne čini sretnom.

Ako vas ne nazove, idite na spavanje. Ako ne piše poruku, ostavite telefon i uživajte u fantastičnom danu. Ako djeluje kao da nije prisutan kada ste s njim i odbija vam reći u čemu je problem, čak i kada ga ponovo upitate, ne čekajte, idite kući i radite nešto što volite. Ako vas pokuša uvjeriti kako vam sada nisu potrebni vaši prijatelji jer imate njega, vi nemojte prestati provoditi vrijeme sa svojim prijateljima. Ako te pokuša podučiti lekciju kroz tihi tretman, zanemarite ga potpuno. Ne dozvolite mu da vam u potpunosti skrene pažnju od svega što je u vašem životu postojalo prije njega, bilo da je to porodica, vaši prijatelji ili ono što volite.

Čuvajte prijateljstvo koje imate. Vaši prijatelji su bili tu za vas prije i biće i kasnije. Mijenjanje njih za jednog čovjeka, makar to bio i najbolji muškarac, loša je ideja, a dobar čovjek nikada neće tražiti od vas da mijenjate svoje prijatelje za njega.

Najbitnije od svega je da ne dopustite da bilo ko putem emocijama manipulira s vama na bilo koji način. Prepoznajte znakove toga. Neko ko te voli, griješiće, ali će te poštovati. Neko ko samo želi da te iskoristi, neće te poštovati i koristiće svaku priliku da iskoristi tvoju sreću u korist onoga što želi da dobije.

Ako se igra stalno s vašim osjećajima, bježite od njega. Ako se ponaša kao da je vaše tijelo njegovo vlasništvo, klonite se takvog čovjeka. Ako kaže strašne, neoprostive stvari i prijeti da će vas ostaviti nakon svakog argumenta, odi od njega. Ako vam zabranjuje da radite ono što volite, maknite se od njega. Ako tvrdi da je on zaslužan za tvoje uspjehe, udalji se od njega. Ako te ponižava ili ne poštuje to da ste djevojka i odbija prestati kad mu kažeš da te vrijeđa, odlazi od njega. Ako ti predloži da on uvijek bude najvažnija stvar u tvome životu, kloni se njega.

Autor: Nikita Gill

O autoru: Nikita Gill je pjesnikinja i grafička dizajnerica koja živi u Londonu. Objavila je knjigu “Vaša duša je rijeka

Izvor: thoughtcatalog.com

Za Akos.ba preveo Fahrudin Vojić, magistar religijske edukacije

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top