Nesvakidašnje štivo, koje trebate, ugledalo je svjetlo dana

Podjelite ovaj post sa prijateljima...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

U Sarajevu je, danas, 17. 5. 2017, u izdanju Asocijacije za kulturu, obrazovanje i sport – AKOS, odštampan roman Altruista (anomalije srca), autora Selima Alagića, kojem je to početak literarnog rada. AKOS i autor, s ovim projektom, u cilju jasne vizije, omladini, umjesto strasti i lutanja, nude štivo o moralu i dobročinstvu.

            Riječ je o veoma specifičnom romanu bosanskohercegovačke književnosti, u kojem sve ključa od naučnofantastične naracije, koja će recipijenta uveliko zainteresirati za čitanje. Kur'anski isječci, kao sakralni, čine dvoglasje, zajedno s profanim. Knjiga je struktuirana u četiri poglavlja; Prolog, Prvi dio i Drugi dio romana te Recenzije (Abdullah Mujić, Adnan Džebo, Ammara Šabić, Nedim Botić), na samome kraju.

Ovaj roman posjeduje raznolikost žanrova, jer je, pored osnovne prepoznatljivosti, one naučnofantastične, i psihološki roman, ali i ljubavni roman i roman o odrastanju – bildungsroman. Progovaranje etike prisutno je na brojnim stranicama, kao i esencijalne vrijednosti i čovječnosti, naspram ništavila i obezljuđenja, stoga ovaj roman jeste mapa didaktičnosti.

Prva promocija je 23. 05. 2017., u Sarajevu, u Institutu Yunus Emre u 18:00 h.

Cijena knjige je 20 KM. Možete je kupiti ili naručiti u AKOS-u ili kod autora.
Kontakti:
facebook.com/AKOS.ba.portal
facebook.com/altruistanomalijesrca/
altruista2017@gmail.com

Cijena u BiH je 20 KM (poštarina 10 KM)
Cijena u EU je 20 € (10€)

Piše: Elmir Spahić

#Altruist

Akos.ba