Vi ste ovdje
Home > Duhovnost > Islamske teme > Nemamo vremena za Kur'an, a imamo ga za Facebook!?

Nemamo vremena za Kur'an, a imamo ga za Facebook!?

Mnoge sestre s kojima sam razgovarala su istakle da su kućne i porodične obaveze glavni razlog (ili izgovor) zbog kojeg nisu uspjele da ostvare svoje ahiretske i dunjalučke ciljeve.

Žale se kako jednostavno nemaju vremena zbog kuhanja, čišćenja, brige o djeci, i tako u nedogled.

Ono što je još zanimljivije je da su mnoge od njih istakle da mnogo vremena potroše na društvenim mrežama, i da vrijeme takođe ‘ubijaju’ i na druge načine.

Zato se postavlja pitanje: da li smo zaista iskrene kada kažemo da nas naše porodice spriječavaju da učimo Kur'an napamet?

Da li smo zaista iskrene prema sebi kada kažemo da naša divna ideja o pomoći siromašnima mora propasti, zbog zahtjeva naše porodice?

Ukoliko je to zaista tako, zašto imamo vremena za gubljenje na telefonu, Facebooku, Twitteru, i sličnim stvarima?

Ukoliko želimo da budemo bolje, potrebno je da budemo potpuno otvorene. Potrebno je da zaista ustanovimo koji je pravi razlog koji nas udaljava od ostvarenja naših ahiretskih i dunjalučkih ciljeva.

Jednom kada ustanovite koje su to prave stvari koje vam štete – bit ćete korak bliže ostvarenju snova, inšaAllah. Bit ćete jedan korak bliže većim deredžama u Džennetu, inšaAllah.

Naši životi će uvijek biti zauzeti, ispunjeni obavezama. Saznajte koji su vaši prioriteti, posvetite im dovoljno vremena i pažnje i na tom putu načinite neophodne izmjene kako biste uspješno priveli kraju svoj put.

 

Izvor: Dunyaandakhirahdreams

Preveo: Nedim Botić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top