Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > NEDWA osigurala sredstva za ponovnu sjetvu 200 hektara kukuruza u Vukosavlju

NEDWA osigurala sredstva za ponovnu sjetvu 200 hektara kukuruza u Vukosavlju

U Vukosavlje stigla pomoć koja će pomoći da se spasi ovogodišnja sjetva

U Vukosavlje stigla pomoć za ponovnu sjetvu 200 hektara kukuruza
 
Svjetska asocijacija muslimanske omladine WAMY-NEDWE odazvala se pozivu Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica te obezbijedila pomoć za ponovnu sjetvu 200 hektara kukuruza na području Vukosavlja, potvrdili su iz ove organizacije, javlja bh. novinska agencija Patria.

Poplavama ugroženom stanovništu obezbjeđen je sjemenski materijal, mineralno đubrivo te gorivo.

Kako je ranije potvrdio općinski načelnik Elvir Hadžiomerović, rijeka Bosna koja prolazi kroz Vukosavlje izlila se u mjestu Modrički lug i poplavila 200 domaćinstava, a njih oko 900 odsjekla je od ostatka općine.

U potpunosti je uništen i objekt vodovoda iz kojeg su se mještani Vukosavlja napajali pitkom vodom, pa najveći broj njih sada ima problema sa napajanjem čistom vodom.

Putna komunikacija sa Modričom i susjednim Odžakom bila je u prekidu, a u spašavanju unesrećenih morali su učestvovati i spasioci sa čamcima iz Hrvatske, jer zbog brzine rijeke Bosne Civilna zaštita iz Vukosavlja to nije bila u mogućnosti uraditi sama.

Pomoć Svjetska asocijacija muslimanske omladine Vukosavlju uručena u prisustvu načelnika Hadžiomerovića, direktora Nedwe za BiH mr. Ibrahima Husića te savjetnika federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Adila Osmanovića, prenosi NAP.

 

nap.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top