Kulinarstvo

Ne postoji osoba koja je imuna na njihov miris i okus: Medenjaci

Medenjake možete pripremiti u obliku kuglica, zvjezdica, cvjetića ili bilo kojeg drugog oblika po vašoj želji.

Na Internetu možete naći velik broj recepata za medenjake, no mi smo za vas pronašli onaj najbolji. Isprobajte ga i nećete pogriješiti jer ovi medenjaci će se topiti u vašim ustima.

Recept za medenjake

Sastojci:

35 dekagrama brašna

1/4 vrećice praška za pecivo

15 dekagrama maslaca

20 dekagrama šećera

2 jaja

10 dekagrama oraha ili badema

1 kašikica cimeta

2-3 žlice meda

korica limuna

malo soda bikarbone

bjelanjak za premazivanje

Priprema medenjaka

Prašak za pecivo dobro umiješajte u brašno pa zajedno s maslacem dobro izmrvite. Zatim dodajte šećer, jaja, mljevene orahe, cimet, med, limunovu koricu i sve dobro izradite u glatko tijesto.

Tijesto mora odstajati na hladnom mjestu sat vremena, najbolje ga je zamotati u prozirnu foliju i položiti u frižider.

Nakon toga oblikujte veće valjke koje ćete izrezati na jednake komade veličine oraha. Oblikujte kuglice, složite ih na papir za pečenje u tepsiju, malo spljoštite, premažite bjelanjkom i ukrasite polovicom badema ili oraha.

Medenjake pecite na temperaturi od 220 stepeni oko 15 minuta ili dok ne primijetite da im je dno postalo lagano smeđe boje.

Želite li medenjake ukrastiti predivnom i ukusnom bijelom glazurom, to lako možete učiniti uz pomoć limunovog soka i šećera.

Želite li čokoladne medenjake, u smjesu samo dodajte tri kašike kakaa. Oni će biti tamne čokoladne boje i imat će puniji i bogatiji okus.

Na kraju, važno je napomenuti da su medenjaci nakon pečenja i hlađenja dosta tvrdi. Ne brinite jer je to normalno. Medenjaci omekšaju tek kada stoje 7 dana. Stoga krenite s pripremom na vrijeme i ostavite ih da stoje prije konzumiranja.

savjetnica.com

Povezani članci

Back to top button