Kulinarstvo

Najjednostavniji načini kako oguliti pečene paprike za ajvar

Kada paprike potpare, oguliti ćete ih bez problema

Sezona pravljenja ajvara počinje, stoga nije loše poznavati određene trikove kako najjednostavnije oguliti paprike prije nego što se odlučite na naredni korak.

Jedan od najjednostavnijih načina sa skinete takozvanu kožicu s pečenih paprika je trik s plastičnom vrećicom. Naime, kada su pečene, paprike odmah prebacite u plastičnu vrećicu i svežite je.

Neka ostanu u vrećici nekih 10 do 15 minuta. Kada paprike potpare, oguliti ćete ih bez problema.

Za drugi način guljenja kožice s paprika je potrebno malo više vremena, a to je da ih nakon pečenja stavite u zamrzivač na nekoliko sati.

Ukoliko ne želite koristiti plastične vrećice, paprike takođe možete oguliti tako što ćete ih odmah nakon pečenja pokriti krpom ili u lonac s poklopcem i bit će spremne za guljenje nakon 15 minuta.

Ovdje trebate biti svjesni da će izgorjeli dio paprike ostaviti tragove na vašoj krpi.(nezavisne novine)

akos.ba

Povezani članci

Back to top button