Vi ste ovdje
Home > Duhovnost > Islamske teme > Nagrada pedeset ashaba za one koji se budu pridržavali vjere

Nagrada pedeset ashaba za one koji se budu pridržavali vjere

Allahov Poslanik, s.a.v.s., je rekao: "Doći će iza vas vrijeme kada će trebati pokazati veliku strpljivost, pa ko se tada bude pridržavao čvrsto svoje vjere, imat će nagradu kao vas pedeset."
Ashabi upitaše: "Allahov Vjerovjesniče, imat će nagradu kao njih pedeset?!"
Poslanik, s.a.v.s., odgovori: "Ne, nego će imati nagradu kao vas pedeset!"

(Et-Tirmizi, Ebu Davud, Ibn Madže, Ibn Hibban, Et-Taberani i El-Bezzar – sahih)
Allahov Poslanik, s.a.v.s., znajući da će doći takva iskušenja koja će biti popraćena nesumnjivom strpljivošću i ogromnom žrtvom i nesebičnošću, obećao je generacijama koje dolaze takve nagrade i počasti zbog kojih se isplati žrtvovati i trpjeti ono što se, inače, ne bi moglo trpjeti.

Jer, za prave ciljeve isplati se žrtvovati i platiti veliku cijenu. 

Tako u vremenu kada sve bude odvodilo i udaljavalo od nepatvorene Allahove vjere, pridržavanje postulata vjere rezultirat će nagradom pedeset ashaba.

Koje li sreće i časti za generacije koje su tako daleko od ashaba, a nagradom i čašću tako blizu!? Pa zar zbog toga ne pretrpjeti i najveće iskušenje i krizu!?

Nije lahko doseći do ovakve nagrade: POGLEDAJTE SAMO U POSLJEDNJE VRIJEME KAKO JE TEŠKO OSTATI I OPSTATI MUSLIMAN I U EGIPTU, I U SIRIJI, A, BOGA MI, I U NAŠOJ LIJEPOJ BOSNI I HERCEGOVINI!!!

Svi su ustali da ugroze originalnu vjeru, sa raznim falsifikatima, ali i da ugroze iskrene vjernike, koji čuvaju nepatvorenu vjeru od svih destrukcija i sektaških devijacija!!! 

Dr. Šefik Kurdić

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top