>
Nagrada pedeset ashaba za one koji se budu pridržavali vjere Nagrada pedeset ashaba za one koji se budu pridržavali vjere
Allahov Poslanik, s.a.v.s., je rekao: "Doći će iza vas vrijeme kada će trebati pokazati veliku strpljivost, pa ko se tada bude pridržavao čvrsto svoje... Nagrada pedeset ashaba za one koji se budu pridržavali vjere

Allahov Poslanik, s.a.v.s., je rekao: "Doći će iza vas vrijeme kada će trebati pokazati veliku strpljivost, pa ko se tada bude pridržavao čvrsto svoje vjere, imat će nagradu kao vas pedeset."
Ashabi upitaše: "Allahov Vjerovjesniče, imat će nagradu kao njih pedeset?!"
Poslanik, s.a.v.s., odgovori: "Ne, nego će imati nagradu kao vas pedeset!"

(Et-Tirmizi, Ebu Davud, Ibn Madže, Ibn Hibban, Et-Taberani i El-Bezzar – sahih)
Allahov Poslanik, s.a.v.s., znajući da će doći takva iskušenja koja će biti popraćena nesumnjivom strpljivošću i ogromnom žrtvom i nesebičnošću, obećao je generacijama koje dolaze takve nagrade i počasti zbog kojih se isplati žrtvovati i trpjeti ono što se, inače, ne bi moglo trpjeti.

Jer, za prave ciljeve isplati se žrtvovati i platiti veliku cijenu. 

Tako u vremenu kada sve bude odvodilo i udaljavalo od nepatvorene Allahove vjere, pridržavanje postulata vjere rezultirat će nagradom pedeset ashaba.

Koje li sreće i časti za generacije koje su tako daleko od ashaba, a nagradom i čašću tako blizu!? Pa zar zbog toga ne pretrpjeti i najveće iskušenje i krizu!?

Nije lahko doseći do ovakve nagrade: POGLEDAJTE SAMO U POSLJEDNJE VRIJEME KAKO JE TEŠKO OSTATI I OPSTATI MUSLIMAN I U EGIPTU, I U SIRIJI, A, BOGA MI, I U NAŠOJ LIJEPOJ BOSNI I HERCEGOVINI!!!

Svi su ustali da ugroze originalnu vjeru, sa raznim falsifikatima, ali i da ugroze iskrene vjernike, koji čuvaju nepatvorenu vjeru od svih destrukcija i sektaških devijacija!!! 

Dr. Šefik Kurdić

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.