Vi ste ovdje
Home > Uncategorized > Načelnici Tešnja i Novog Grada Sarajevo bajramskim paketićima obradovali učenike škole u Potočarima

Načelnici Tešnja i Novog Grada Sarajevo bajramskim paketićima obradovali učenike škole u Potočarima

Načelnici općina Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Tešanj Suad Huskić, posjetili su drugog dana Ramazanskog bajrama područnu školu u Potočarima, gdje su učenicima te škole uručili bajramske paketiće.

Školu pohađa oko 120 djece bošnjačke nacionalnosti, a uručenje paketića bio je i povod da se prvi put u ovoj školi organizirao kulturno-umjetnički program u povodu Bajrama, kojeg su pripremili učenici škole zajedno sa nastavnicima.

Pored načelnika Efendića i Huskića, svečanosti su prisustvovali i doskorašnji načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković, zamjenik načelnika Srebrenice Nermin Alivuković i Alija Tabaković, novoizabrani predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica, kao i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Damir Peštalić.

Područna škola Potočari jedna je od rijetkih škola na teritoriji manjeg bh. entiteta u kojoj je zastupljena nacionalna grupa predmeta. Nejasno je zašto tako nije i u svim drugim mjestima, gdje se bošnjačka djeca i njihovi roditelji bore da uče maternji jezik, kao što je slučaj u Kotor Varoši, Novoj Kasabi, Konjević Polju itd. Vjerovatno je to zbog toga što se škola nalazi u Srebrenici. Bilo kako bilo, činjenica je da povratnici u manji bh. entitet bošnjačke nacionalnosti nikada neće prihvatiti ono što im nameću vlasti manjeg bh. entiteta i da će istrajati u borbi za svoja osnovna ljudska prava.

Prilikom posjete Potočarima, načelnici Efendić i Huskić obišli su i Memorijalni centar Potočari, gdje su na Dan šehida proučili Fatihu i odali poštovanje žrtvama genocida u Srebrenici.

Također, su posjetili i nanu Fatu Orlović u njenoj porodičnoj kući u Konjević Polju i čestitali joj Bajram uz mnogobrojne druge goste koji su došli da sa ovom bh. heroinom podijele radost Bajrama, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad Sarajevo.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top