Ekonomija

Montenegro Halal Expo 2019 u Podgorici 27-28. juna

Udruženje za promociju i razvoj islamske ekonomije u Crnoj Gori, uz podršku državnog Fonda za ostvarivanje i zaštitu manjiskih prava Crne Gore, i u saradnji sa Sekretarijatom za preduzetništvo Glavnog grada Podgorice,organizuje prvi „Montenegro Halal Expo 2019“ – prezentaciju proizvoda i usluga halal industrije u Crnoj Gori.

„Montenegro Halal Expo 2019“ će se održati 27-28 juna 2019. godine, na platou ispred Sahat Kule (Trg vojvode Bećira Osmanagića), Stara Varoš, u Podgorici.

Očekuje se oko 20 izlagača iz Crne Gore i regiona.

Drugog dana sajma, 28. juna 2019. godine u 14:30 časova, u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore, biće organizovan seminar „Halal turizam – potencijal za rast i razvoj“, na kome će predavanje održati doc. dr. sc. Aldin Dugonjić, rukovodilac Centra za certificiranje halal kvalitete iz Hrvatske. 

Više o seminaru možete pročitati ovdje.

Halal industrija je širok pojam koja pored hrane obuhvata i finansije, farmaciju, turizam, putovanja, modu, zabavu, zdravstvo i obrazovanje. Crna Gora ima puno potencijala za razvoj halal industrije posebno u oblasti turizma i finansija.

Halal turizam sve se intenzivnije razvija globalno te se predviđa da će do 2020. godine vrijednost ovog tržišta iznositi 200 milijardi američkih dolara. Značajan rast razvoja halal turizma postaje sve važniji za zemlje kojima je zarada od turizma glavni izvor privrednog rasta. 

Halal Magazin

Povezani članci

Back to top button