Književni kutakU Fokusu

‘Miljenikom inspirisani’ nova je knjiga hafiza Ammara Bašića

Iz štampe je izašla nova knjiga hafiza Ammara Bašića pod nazivom 'Miljenikom inspirisani'

Knjiga se sastoji  od komentara četrdeset odabranih hadisa za koje je autor smatrao da mogu biti pokretačka snaga u moralnom podizanju pojedinca. Knjiga je pisana ljubavlju onoga koji se trudi makar djelić  Poslanikovog morala unijeti u svoje ponašanje.

Na tom putu ustrajati i uspjeti nije jednostavno, zato nam je potrebno stalno učenje, podsjećanje, kao i druženje sa čestitima kojima je životni uzor i inspiracija upravo Poslanik.

Knjiga je pisana jednostavnim stilom, uz navođenje izvora predaja koje su spomenute.Recenzent ove knjige je prof. dr. Esmir Halilović, između ostalog, kaže:

“Djelo ‘Miljenikom inspirisani’ nam donosi praktične i lahke pristupe mnogim poznatim i vjerodostojnim hadisima, koji se komentarišu u skladu sa metodologijom, NLP-ija, menadžmenta i sl. U njemu nalazimo teme koje čitaoce motiviraju  da poboljšaju svoj odnos spram Uzvišenog Stvoritelja, spram drugih ljudi, ali i samih sebe. Taj optimistični pristup želi da probudi u (savremenom) čovjeku najbolje osobine i da mu pomogne da savlada kušnje i prepreke koje su pred njim u svakodnevnom životu. A vjera općenito i Poslanikov hadis posebno, svakako prije svega žele upravo to – da humaniziraju čovjeka, da ga učine boljim koliko god je to više moguće.

Ovo novo djelo, našeg cijenjenog Hafiza, nastavlja tamo gdje su stala djela rahmetli Mehmeda Handžića, ali i drugih učenjaka koji su  pokušali i pokušavaju razviti ljubav prema hadisu i sunneta, kod svih onih koji ih iščitavaju i to kroz lahak i pristupačan stil, pedagoški pristup te aplikativnost poruka u njemu- i to za “ovdje i sada”. Zbog svega ovoga, zaista mi je čast da preporučim ovo djelo za štampu, ali i iščitavanje od strane svih dobronamjernih čitatelja, a svakako prije svih ostalih- naše omladine.”Za Akos.ba piše: Semir Krnjić

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button