Vi ste ovdje
Home > Magazin > Zanimljivosti > Malezija: Roditeljska ljubav bez granica: Muž i žena donirali po jedno oko svom bolesnom sinu

Malezija: Roditeljska ljubav bez granica: Muž i žena donirali po jedno oko svom bolesnom sinu

Muž i žena iz Malezije su donirali po jedno oko svom 17-mjesečnom sinu, samo kako bi mu sačuvali vid! Ovaj nezapamćen čin roditeljske ljubavi je naišao na veliku pažnju malezijskih medija, a brižni roditelji poručuju: „Šta će nam oči, ako naš sin ne vidi!? Džabe nam je naše zdravlje, ako naše dijete ostane bolesno.“

Prema izvješću objavljenom u malezijskim novinama The Star, liječnici su obavijestili supružnike Khairul Syafiq Azmija (27) i Yusu Nurlina Mohd Yusufa (25) da će njihov sin Khairil Mikail u potpunosti izgubiti vid. Lijevo oko mu uopće ne funkcionira, dok Mikail na desno oko veoma slabo vidi.
„Mome mužu i meni ne smeta što ćemo biti slijepi na jedno oko, samo ako će naš sin tako imati ljepšu budućnost“, rekla je hrabra majka Yus.
Rekla da njen sin, koji pati i od drugih zdravstvenih problema, mora svake sedmice ići u tri odvojene bolnice radi liječenja.
“On mora otići u Tuanku Jaafar bolnicu radi liječenja očiju, u Malacci liječi napade dok u bolnici u Kuala Lumpuru liječi probleme s rastom”, objasnila je ona.
Yus kaže da je im jedan ljubazan stranac donirao 8 000 malezijskih rinngita. S dobijenim novcem su kupili polovan automobil pomoću kojeg idu na terapije.
Prije toga, ovaj bračni par je s bolesnim sinom išao autobusom na svaki od njegovih liječničkih pregleda.
Khairil Mikailovii medicinski problemi su započeli kada je imao samo 25 dana. Tada je otkriveno da je obolio od bakterijske infekcije pluća.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Izvor: The Star

PREVEO: NEDIM BOTIĆ/SAFF.BA

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top