Vi ste ovdje
Home > Magazin

Kako odabrati zrelu lubenicu: Ovo su tri univerzalna i jednostavna pravila

Lubenica je kao poklon. Uvijek joj se obradujete ali niste uvijek sigurni da ćete dobiti ono što ste htjele kada je otvorite. Eksperti ne filozofiraju mnogo, očekivano. Kažu da postoje tri standardna pravila koja vam preporučujemo ako želite kupiti zrelu, slatku i sočnu lubenicu. Evo ih: 1. Prvo je, naravno, dobro pogledajte. Veće

Turska: U more potopili putnički avion Airbus A330 da bi promovisali ronilački turizam

Gradske vlasti Edirnea osmislile su zanimljivu ideju tako što su u more u blizini obale ovog turskog grada postavili putnički avion tipa Airbus A330 kako bi promovisali ronilački turizam, javlja Anadolu Agency (AA). Avion, namontiran na nekoliko velikih gumenih čamaca, te pomoću manjih čamaca i brodova transportovan je oko kilometar od obale. Jedan dio aviona je potopljen u more zahvaljujući

Paklama – pecivo svojstveno bajramskoj sofri

Muslimani u Bosni i Hercegovini i svijetu danas počinju obilježavati Ramazanski bajram, blagdan koji je uslijedio nakon mjeseca posta. Tradicionalno, bajramska sofra obiluje brojnim specijalitetima. U Sarajevu na bajramskim soframa, među različitim pecivima i kulinarskim specijalitetima koji se služe, neizostavna je paklama, bajramski hljeb. Ovo prozračno pecivo, čije tijesto je u

Uljepšajmo bajram ukusnim baklavama sa orasima ili sa kokosom – video recept

KOKOS BAKLAVA Sastojci: ½ kg. jufke; 4 jajeta; 1 šolja šećera; 1 šolja ulja; 1 šolja pavlake; 200 gr. kokosovog brašna; 1 prašak za pecivo. Priprema: Sjediniti sve sastojke i filom filovati baklavu. Treba se mazati svaka jufka, osim prve i zadnje dvije. Kada je baklava gotova, isjeći je na željene komade i peći 40tak minuta na 200°C. Nakon toga

Prijedlog za bajramski meni

Obzirom da se za Bajram u BiH najčešće pripremaju tradicionalna bosanska jela, izdvojili smo neka koja malo odstupaju od “tradicionalnog”, pa ukoliko želite da napravite neke izmjene u vašem bajramskom jelovniku, pogledajte neke od predloženih recepata. Za bajramski ručak možete napraviti pitu, ali sa piletinom i gljivama, a ne tradicionalni bosanski

Prehrambeni savjeti za bajram

Bajramski dani su vrijeme kada nam je dopušteno proslaviti i umjereno se opustiti u jelu i piću.Međutim, trebamo biti oprezni i ne dopustiti da nam to opuštanje naškodi. Oni koji su postili mjesec ramazan trebaju imati na umu da je post bio dug i da se organizam navikao da 18 sati

Top