Kutak za ženu

Magazin 5 do 5 za žene srijedom u pet do pet na TV 5

Ovih dana pojavila se nova emisija na TV 5 – Magazin za žene, srijedom u pet do pet. Emisija je izazvala oduševljenje među ženskom populacijom, jer je donijela jedno osvježenje u medijskom svijetu, lijepa, nasmijana i ugodna lica, pozitivne i inspirative teme i savjete. Divithana ima čast i privilegiju da vam predstavi vrijedni tim žena koja radi na sadržaju Magazina.

Ajla, Ammara, Safija, Lejla i Melisa- fantastična petorka koja na TV pet uređuje i vodi emisiju Magazin 5 do 5.

Divithana: Možete li nam za početak predstaviti vaš vrijedni tim, te pojasniti šta je čija uloga u samoj emisiji?

M: Najprije, zahvala pripada Uzvišenom Gospodaru koji nam je dao priliku da zajedno radimo na jednom ovakvom projektu gdje ćemo se truditi da ličnost žene muslimanke predstavimo u što ljepšem svjetlu. Samo jedna mala ispravka – Ajla, Ammara, Safija, Lejla i Melisa nisu jedine koje čine tim Magazina 5 do 5. Veliku podršku i pomoć svakodnevno imamo od uredništva, kao i tehničke ekipe, bez kojih ništa ne bi izgledalo onako kako ste imali priliku vidjeti na tv-u.

Da bi emisija bila što dinamičnija, bilo nam je bitno da svako zna svoj dio posla. Tako da je Ajla kao voditeljica emisije zadužena za dijaloški dio sa gošćama u studiju, gdje će se svaki put obrađivati teme bliske ženama iz našeg okruženja, te teme koje se itekako tiču nas žena, a o kojima se toliko i ne priča u javnosti. Ammara ima svoju rubriku Pozitivna žena, unutar koje će biti predstavljene pozitivne životne priče različitih profila žena, kao i zanimljivi poslovi kojima se bave. Safija u svojoj rubrici Doktorica sa oklagijom će iz emisije u emisiju donositi nove informacije i praktične primjere vođenja zdravog načina života i pravilne ishrane. Lejla će kroz svoj prepoznatljiv način prezentiranja u rubrici Život sa svrhom, motivisati i osnaživati žene da svoje misli počnu koristiti pravilnije. Melisu, iako možda gledaoci ne vide, njen dio posla svi osjetimo, njeni savjeti itekako imaju svoje mjesto u svakoj emisiji.

Divithana: Kako je došlo do ideje za emisiju i na koji način je formiran tim? Da li ste se sve poznavale od prije, ili su neka poznanstva i prijateljstva kroz emisiju uspostavljena?

M: Televizija 5 od svog osnivanja ima za cilj promociju univerzalnih, moralnih i kultoroloških vrijednosti. U dosadašnjem programu, gledaoci su imali priliku vidjeti različite vrste edukativnih i obrazovnih serijala, djeca su također dobila svoje mjesto, tako da je bio i red da žene koje prate naš program dobiju sadržaj koji se tiče njih. Dugo smo razmišljali na koji način privući pažnju i napraviti nešto drugačije po koncptu od onog već viđenog, da bismo upoznavši naše različite kraktere i poslove kojima se bavimo, odlučili sve to spojiti u jednu cjelinu. Neke od nas su se poznavale od ranije a neke i ne. Međutim, to nikako nije bilo presudno uspostavljanju tople atmosfere među nama. Ona prijateljstva koja nisu bila uspostavljena, rodila su se na snimanju. Imamo i jednu zajedničku grupu na Whats app-u, gdje svakodnevno razmjenjujemo ideje i savjete.

Divithana: Kako je emisija koncipirana? Emisija ima više segmenata?

M: Svaka emisija ima posebnu temu koja će se obrađivati iz različitih uglova. Trudit ćemo se uvijek da pozivamo u goste, one žene koje su po načinu svog razmišljanja ili prezentacije svoje ličnosti dale pečat društvu u kojem žive. Emisija ima više segmenata, a to su već prethodno nabrojani: glavni dijaloški dio u studiju, Pozitivna žena, Doktorica sa oklagijom, Život sa svrhom, kao i programski savjeti naše Melise (iza kamere).

Divithana: Da li postoji način da i same gledateljke učestvuju u kreiranju emisije? Da li ste predvidjele takvu interakciju i na koji način?

M: Svakako da smo razmišljale o načinima interakcije sa našim gledateljkama. Magazin 5 do 5 ima svoj Fb page

Magazin 5 do 5 – Televizija 5 , gdje je za manje od sedam dana prikupljeno na hiljade lajkova i komentara. Na toj stranici se mogu pogledati i najave za emisiju, pregledati propuštene emisije, komentarisati, dijeliti, i tako biti dio naše priče. Također, svoje prijedloge i sugestije mogu slati i na našu e-mail adresu: [email protected]

Divithana: Prva emisija je emitovana i izazvala je bujicu pozitivnih komentara i reakcija. Šta nas očekuje u budućim emisijama?

M: Srijedom u 5 do 5 budite uz program Televizije 5 i saznat ćete ? Samo možemo obećati da nećete žaliti što ste potrošili svoj sat vremena na nas. Svakako da gode pozitivni komentari jer nam oni govore da se gledateljkama sviđa ono što radimo, međutim nastojat ćemo iz emisije u emisiju opravdati to lijepo mišljenje.

Divithana: Iako ste tek počele sa snimanjem emisija, vjerovatno će zanimljivih situacija biti puno više u budućnosti, ali da li već sada s nama možete podijeliti neke anegdote ili zanimljive situacije sa snimanja?

M: U jednoj emisiji nam je gošća pred sami početak snimanja očistila prašinu sa metalne konstrukcije fotelje na kojoj Ajla sjedi. Iako je namještaj bio nov i došao iz salona noć pred snimanje, uvijek se može potkrasti koja praškica, koja pogotovo ženskom oku ne može promaći. Ajla se pripremala da najavi emisiju, a gošća je samo onako brzinski uletila i obrisala taj dio. Možemo reći da je to bio sladak potez, što govori da su naše gošće i naši prijatelji.

Također, jedna druga gošća je na naš poziv u emisiju, odgovorila toliko vidno iznenađeno i rekla: ”Kad sam prvi put vidjela reklamu za vašu emisiju, pomislila sam ”O Gospodaru, hoću se ja nekad naći među njihovim gošćama?”, i nije prošlo nekoliko dana, kad dobijam vaš poziv.”

Divithana: Neke od vas su imale više iskustva u medijskim nastupima, a neke manje. Kako se to odražava u praksi? Da li je stvarno biti pred kamerama toliki bauk kao što ga većina ljudi doživljava?

M: Ajla ima prethodno višegodišnje iskustvo pred kamerama, Ammari također već godinama nisu strani javni video nastupi, ni Safiji nije prvi put pred kamerama, dok je Lejla kroz svoj yt kanal koji vodi naučila kako se ponašati pred kamerom. Melisa je također svoje prvo uspješno iskustvo pokazala u našem dječijem programu Radoznalci.

Divithana: Imate li za kraj neku poruku koju želite da pošaljete svima koji ovo čitaju?

M: Svima koji ovo čitaju želimo savjetovati da cijene ono što imaju, a da ono što vole a trenutno nemaju, pokušaju sebi priuštiti dovom! Da savjesno troše svoje slobodno vrijeme, da brinu o sebi i nastoje popraviti sebe! A sve će to moći kroz naš Magazin.

Uredništvo Divithane vam želi puno sreće u realizaciji ovog predivnog projekta. Radujemo se budućim emisijama, savjetima, motivaciji i inspiraciji koju nam donosite, a sve naše čitateljke pozivamo da obavezno poprate emisiju i okoriste se predivnim sadržajima koje za nas priprema tim vrijednih i inspirativnih žena od kojih možemo puno toga da naučimo.

divithana.com

Povezani članci

Back to top button