Kulinarstvo

Madi vam preporučuje: Punjene pileće rolnice

Sastojci:

• 6 kom pilećeg filea
• 3 kašike maslinovog ulja
• 60 g gljiva
• 60 g pileće šunke
• 60 g sjeckanog špinata
• 2 češnja bijelog luka
• 30 g krušnih mrvica
• 60 g ribanog parmezana
• so i mljeveni crni biber
• 2 kašike brašna
• 240 g umaka od paradajza
• 200 g kuhane riže

Priprema:

• Kašiku ulja zagrijte u velikoj tavi te dinstajte gljive dvije do tri minute. Umiješajte šunku i špinat te dinstajte još minutu dvije.

• Sklonite tavu s vatre, dodajte bijeli luk, krušne mrvice, parmezan, so i malo bibera te dobro izmiješajte.

Stavite po jednu šestinu nadjeva na svaki komad pilećih prsa, pa zarolajte i povežite koncem. Rolnice dobro uvaljajte u brašno. Višak brašna otresite.

• U velikoj vatrostalnoj posudi zagrijte kašiku ulja te prodinstajte luk. Dolijte ostatak ulja te pržite rolnice po pet minuta sa svake strane dok ne postanu zlatnosmeđe.

• Umiješajte umak od paradajza pa zakuhajte. Smanjite vatru, poklopite i pustite neka se lagano krčka 30-40 minuta ili sve dok se piletina ne skuha. Umiješajte rižu i neka se zagrijava pet minuta.

Izvadite rolnice, skinite konac, vratite ih u posudu, zagrijte dvije minute te servirajte.

Ostale recepte možete pronaći na web stranici madi.ba

Pratite Madi i na Facebooku MADI

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button