Kulinarstvo

Madi vam preporučuje: Piletina sa šampinjonima

Sastojci

• 500 gr pilećeg bijelog mesa
• 500 g šampinjona
• glavica crvenog luka
• 2 čehna bijelog luka
• 2 kašike kisele pavlake
• 1 kašika gustina
• biber
• so
• začin

Priprema:

Isjeckati crveni luk zajedno sa bijelim lukom i mrkvom (na kockice), pa propržiti.

U drugoj posudi pripremiti bijelo meso. Odvojiti ga od kostiju i isjeći na manje šnicle. Svaku šniclu valjati u brašno pa poredati po izdinstanom luku. Poredati meso jedno pored drugog, a ako ima još mesa poredati i odozgo.

Naliti meso sa čašom vode (2 dl) i dinstati na tihoj vatri 30 minuta. Povremeno šerpu protresti.

10 minuta pred kraj dodati očišćene šampinjone isječene samo na pola. Poslije desetak minuta dodati razmućen gustin u malo vode, a odmah zatim i dvije kašike pavlake.

Prokrčkati jedan minut i skloniti sa vatre i začiniti.

Skuhati i rižu kao prilog i aranžirati…

Akos.ba

Povezani članci