Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Kutak za ženu > Kuća postaje dom kada na namještaju možete da ispišete – VOLIM TE!

Kuća postaje dom kada na namještaju možete da ispišete – VOLIM TE!

“Život je dragocjen. Uživajte u njemu! Čistite koliko morate”, savjetuje jedna domaćica u pismu koje bi trebalo da pročita svaka žena ukoliko želi sretan dom i život. 

Pročitati pismo jedne domaćice koje je upućeno svim ženama, a koja želi svoje životno iskustvo da podjeli sa vama, prenosi portal Korisno.net.

Prenosimo vam ga u cjelosti:

“Moje dame,

Zapamtite da naslaga prašine štiti drvo koje se nalazi ispod. Kuća postaje dom kada na namještaju možete da ispišete – volim te.

Znala sam svakog vikenda da provedem bar 8 sati čisteći, jer sam željela da sve bude savršeno, za slučaj da neko navrati do mene. Konačno sam jednog dana shvatila da niko nije došao – svi su bili negdje napolju, živeći život i zabavljajući se.

Danas, kad me ljudi posjećuju, ne moram da im objašnjavam stanje svog doma, svi su uglavnom zainteresovani za stvari koje sam radila i radim dok živim i zabavljam se. Ako to još niste shvatile same, molim poslušajte ovaj savet:

Život je dragocjen. Uživajte u njemu! Čistite koliko morate… Zar ne bi bilo bolje da naslikate sliku, napišete pismo, ispečete kolače ili posadite cvijet – naučite razliku između želim i moram?

Čistite koliko morate… Ali nemate previše vremena… S rijekama koje možete da preplivate, planinama na koje želite da se popnete, zvukovima prirode koje želite da čujete, prijateljstvima koje želite da zadržite i životom koji želite da živite.

Čistite koliko morate, ali život je tamo napolju, sa suncem u vašim očima, vjetrom u vašoj kosi, pahuljama snijega na vašem licu, kapima kiše… Ovaj dan se neće ponoviti!

Čistite koliko morate, ali imajte na umu… Starost će doći i ona nije ljubazna, a kad nas trošno tijelo napusti, ono će napraviti samo još više prašine.

Prašina neka ide prašini – duša traži ljubav i radost”, zaključila je žena.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top