Enterijer

Koji alat treba imati svaka kuća?

 Umjesto da zovete majstora, možete pomoću alata sami rješiti problem, piše portal Savjetnica.

Prije nego što odlučite nabaviti alat, bacite se malo u istraživanje i provjerite koje su najnovije marke, odnosno što se uopće isplati nabavljati. Naravno da odabir alata najviše ovisi o činjenici jeste li i sami majstor ili samo kada zatreba.

Tu se najviše misli na profesionalni alat potreban za sve one koji se bave tom profesijom. Isto tako postoje oni alati prikladni za sve one kojima će možda zatrebati nekoliko puta u životu, u slučaju manjeg kvara.

Izbjegavajte kupovinu u sumnjivim dućanima. Sigurno ne želite nakon što ste čekić upotrijebili dva puta, opet krenuti u potragu za novim budući da vam je prethodni uspio izdržati svega dva zamaha.

Svako kućanstvo bi trebalo imati: metar, čekić, 1-2 vrste kliješta, 1 -2 vrste odvijača, svrdlo, turpiju, pilu, lopaticu (špahtl), škare, više vrsta eksera i šarafa, zalihu osigurača, žice, ljestve, a ostalo prema potrebi.

Od ostalih pomagala preporučljivo je da ormar za alat sadrži: špirit, sredstva za čišćenje, motorno ulje, gips, ljepilo za drvo, ljepilo za porculan, kredu itd. Sav alat mora uvijek biti na određenom mjestu.

Nakon upotrebe alat treba očistiti i ponovo spremiti. Treba uvijek voditi računa da u kući ima boca sa zatvaračem. Sve rasute stvari (sadra/gips, kreda i sl.) kudikamo je bolje držati u boci nego u papirnatim vrećicama.

www.savjetnica.com

Povezani članci