Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo > Klepe

Klepe

Priprema

45 min

Kuhanje: 15 – 20 min

Serviranja:  4 porcije

Sastojci:

Tijesto:

1/2 kg brašna

3 jaja

2 kašike ulja

malo soli

mlake vode

Fil:

400g mljevene junetine

1 luk, sitno isjeckan

so, biber

Preliv:

250g  kajmaka ili kiselog vrhnja 20% m.m.

100g maslaca, istopljenog

2, 3 češnja bijelog luka, sitno sjeckanog (po želji)

Priprema:

U brašno stavite so, ulje i jaja pa mlakom vodom zakuhajte tvrđu jufku kao za rezance. Ostaviti bar pola sata pokriveno. Od tijesta razvijte deblju jufku. Isjecite je na kvadrate veličine oko 3x6cm pa na jednu polovinu redajte pripremljeni fil od mesa, crvenog luka i začina. Preklopite drugom slobodnom polovinom da dobijete klepe veličine 3x3cm.

Kuhajte ih u dosta ključale slane vode u koju dodate malo ulja. Kad klepe isplivaju na površinu znači da su skuhane. Vadite ih na tanjir, prelijte President kajmakom i otopljenim Dukat maslacem.

Po želji pospite sitno sjeckanim bijelim lukom i biberom.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top