Enterijer

Kako uklopiti boje u enterijeru

Najbolje kombinacije boja za enterijer su palete koje nam dolaze iz prirode.

One uključuju neutralne bjele, sive, udobne braon i krem boje u kombinaciji sa jarkom more plavom, žutom ili narandžastom. Ne postoje boje koje treba izbjegavati, ali je važno je da izaberete prave tonove koje će se uklopiti i stvoriti harmoničan i opuštajući izgled.

Izdvojićemo neke od šema boja koje se pojavljuju u prirodi u određeno doba godine i objasniti kako ih možete unijeti u vaš prostor.

Jesenja paleta

Najbolja kombinacija sa braon zidom jeste nameštaj u svjetloj, neutralnoj, krem boji sa obaveznim narandžastim ili zelenim dataljima. Ovi zemljani tonovi učiniće vaš enterijer toplim i udobnim.

Ljetnja paleta

Živost i ljetnje veselo raspoloženje u enterijer unosi plava boja mora na garnituri za sjedenje i sunčano žuti detalji kao što su jastuci i lusteri. Prikladnija za mlađe stanovnike, kombinacija neutralnih bjelo-sivih zidova sa namještajem i detaljima jarke boje ostaviće vas bez daha.

Topla zimska paleta

Neutralne boje enterijera izgledaju elegantno i pružaju mogućnost isticanja atraktivnih dekora. U ovom slučaju to je sofa jarko crvene boje i prirodan krem kamen na zidu. Kamen, peć i drvena tavanica u svetloj prostoriji sa crvenim detaljima predstavlja idealnu kombinaciju.

Proljetna paleta

Izaberite neutralne boje za zidove, podove i plafone poput bjele, sive i krem i braon. Njih kombinujte sa smjelim šarenim detaljima roza ili zelene boje. Neutralne boje su odličan izbor koji omogućava da nakon nekog vremena, bez velikih ulaganja, enterijer možete osvježiti jednostavnom zamjenom detalja druge boje.

Izvor:gradnja

Povezani članci

Back to top button