Vi ste ovdje
Home > Duhovnost > Biseri mudrosti > Kako je lijepa vjera u kojoj te osmijeh približava Allahu

Kako je lijepa vjera u kojoj te osmijeh približava Allahu

U ovom članku donosimo nekoliko izreka cijenjenog dr. Aida el-Karnija

Jednom, kada povjeruješ u Allaha, vidjet ćeš svjetlo ispred sebe, osjetit ćeš Pravi put u svome srcu, bit ćeš u stanju da upravljaš svojim stanjem, uspjet ćeš u svome životu i bit ćeš na dobitku nakon svoje smrti.

Svojim robovima vjernicima Allah daje smirenost, umanjuje njihove patnje, odstranjuje njihove nevolje, gasi plamen njihove srdžbe, umiruje njihovu savjest i pročišćava njihove misli.

Muhammed, sallallahu ‘alejhl ve sellem, je rekao: “Lijepa riječ je sadaka.” Lijepa riječ otvara dušu, čini srce zadovoljnim, liječi rane, odstranjuje mržnju i donosi mir.

Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, je, rekao: “Da se osmjehneš svome bratu je sadaka.” Tvoje lice odražava tvoje unutarnje osjećaje, lice je poput ogledala tvoga srca, uputa tvoje savjesti i ono je prvi korak ka optimizmu.

Zdravlje je život, mladost je dio tog zdravlja, radost je u strpljivosti, darežljivost je u bogobojaznosti, a samodovoljnost je princip posjedovanja dovoljno novca.

Najbjednija osoba je ona koja želi da je neko drugi, ona koja prezire svoju sudbinu, kojoj smeta njena zarada i koja je nestrpljiva i nagla.

Za Akos.ba priredio: Nedim Botić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top