Vi ste ovdje
Home > Magazin > Enterijer > Kako iskoristiti sušenu lavandu?

Kako iskoristiti sušenu lavandu?

Piše: Danijela Jokić- Vaislay

Jastučići punjeni sušenom lavandom za bolji san

Relaksirajući miris sušene lavande iz vrećica postavljenim na jastuku na kojem spavate pomoći će vam da se opustite i zaspite brže, na prirodan način. Potrudite se zamijeniti vrećice novima kada njihov miris počne jenjavati (sušenu lavandu iz već iskorištenih vrećica možete iskoristiti za pravljenje dekoracija u domu).

Neka vaša odjeća miriše na lavandu

Ukoliko postavite nekoliko vrećica sa sušenom lavandom u vaš ormar, cijeli ormar, kao i odjeća pohranjena u njemu zamirisat će na lavandu.

Napravite prirodni miris za kupaonicu

U malo posudicu dodajte šačicu sušene lavande i pohranite je u kupatilo. Ukoliko imate veće kupatilo, možete postaviti nekoliko posudica s lavandom u različite čoškove. U posudice sa sušenom lavandom možete dodati i prirodni sapun, nekoliko školjki, malo morske soli… te napraviti mirisnu dekoraciju. Opojni miris lavande neutralizirati će neugodne mirise na prirodan način i pomoći vam da se opustite.

Opuštajuća kupka od lavande

Kupka sa šakom sušene lavande i morske soli idealan je način da se opustite nakon stresnog dana. Na isti način možete napraviti kupku za stopala, koja će pomoći umornim stopalima, te vas ujedno i opustiti. Ukoliko nakon kupke s lavandom na stopala nanesete maslac ili kremu za njegu stopala, priuštit ćete si mini “kućni-spa”.

Napravite mirisnu dekoraciju od lavande i plutajućih svijeća

Ukoliko u staklenu posudu ulijete vodu i na nju postavite nekoliko plutajućih svijeća u ljubičastoj ili plavoj boji i dodate šaku sušene lavande ili grančica lavande, dobit ćete prekrasnu mirisnu dekoraciju za svoj stol.

Dekorirajte dom mirisnim grančicama lavande

Grančice lavande prelijepa su prirodna dekoracija, koja osim što divno miriše i djeluje relaksirajuće na vaš um, odmaraju i oči svojom ljubičastom bojom.

Poigrajte se s maštom i iznenadit ćete se kako jedan mali detalj poput grančice lavande može ostaviti veliki dojam.

Kreni zdravo

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top