Vi ste ovdje
Home > Magazin > Enterijer > Kako da aranžirate svoj stolić u dnevnom boravku

Kako da aranžirate svoj stolić u dnevnom boravku

Piše: N. Lalić

Aranžiranje stolića za kahvu nije pomodni trend i nešto novijeg datuma. Još i naše nane, a zatim i mame, a evo sada i mi su brinuli o tome da stolić u dnevnoj sobi izgleda dobro, ukrašeno, sa detaljima.

Samo nekad, mada ne tako davno, stoliće su ukrašavali miljei. Nekadašnji neizostavni dio enterijera svake kuće. Vrijedne ruke su danima radile na novoj mustri, pa zatim ubacivali u štirku, peglali, sve kako bi na stolu ovaj komad ukrasa izgledao veličanstveno. Morao je biti čist, bijeli, ravan itd. Ali često se dešavalo da se po ovom ukrasu prolije sok, kafa i onda je u sekundi trud padao u vodu. Jer valjalo je opet prati, izbijeliti i sve ostalo što ide sa tim.

E sad je ovaj divni ručni rad stvar prošlosti, uglavnom. Većina nas više nema vremena da satima sjedi i hekla predivne stoljnjake. Miljea su na stolovima zamjenili drugi ukrasi, ali ostalo je isto pravilo. Sto mora izgledati lijepo, uredno, privlačno, ali i da ima dovoljno mjesta da se smjesti posluženje.

Znači, nikako ne trebamo sto zatrpavati svim sitnicama koje nam padnu na pamet. Zdjela voća ili vazna cvijeća, nekoliko mirisnih svijeća ili poslužavnik sa zanimljivim čašama, nekoliko omiljenih knjiga ili časopisa, izaberite sami nešto od toga. Napravite jednostavan ali efektivan aranžman, koji naravno možete mijenjati svake sedmice. Upotrebite maštu.

Da li želite da dekoracije budu i funkcionalne ili samo estetski lijepe, na vama je da odlučite.

Mi vam donosimo nekoliko ideja kako da aranžirate stolić u dnevnom boravku. Pokupite inspiraciju, nešto dodajte, nešto oduzmite i dobićete svoj kreativni kutak u domu.

decorinportal.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top