Islamske temeU Fokusu

Kad novac dođe maske padaju

Ako želiš da vidiš kakva je neko zaista osoba daj mu/joj novac ili vlast/moć! Ne mijenjaju oni insana nagore, već pokažu njegovu istinsku prirodu!

Ako ti je srce puno ljubavi, samilosti, dobrote tada će vlast, moć i novac koji dobiješ donijeti dobro i tebi i drugima.

Ako ti je srce puno zlobe, licemjerstva, sebičnosti, niskih strasti i pohlepe, tada će tvoja vlast, moć i novac štetiti drugima, a u konačnici i tebi.

Jusuf, a.s., je bio poznat kao plemenit, kao mudar, kao častan, kao pošten i kao dobročinitelj, i dok je bio u zatvoru i kad je postao vladar Misira.

Novac i vlast te ne učine lošim, samo otkriju tvoje pravo lice!

Vjerujte u to što vidite kad maske padnu s lica vaših poznanika, prijatelja, kolega, članova porodice… Konačno su se pokazali u pravom svjetlu!

Blago onima čiji vas nur obasja tada, malo ih je!

Isto tako, ne očajavajte što vi nemate više novca ili moći. Da li ste sigurni u snagu svog imana i dobrotu srca? Da li bi vas novac i moć odveli u dobro ili zlo?

Nerijetko želimo vjerovati da smo bolji nego što jesmo. Na sreću, Stvoritelj nas zna. Iz svoje mudrosti i dobrote nam da koliko nam treba. Nekom manje, nekom više. Da nas sačuva nas samih. Da ne otkrije naša prava lica.

Zahvalan budi. Ne prizivaj iskušenje.

Napisala: Hana Harbić-Mušić

akos.ba

Povezani članci

Back to top button