Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Sportske i ekološke aktivnosti > Izvor Selsebil: Bajramski turnir u malom fudbalu i stonom tenisu

Izvor Selsebil: Bajramski turnir u malom fudbalu i stonom tenisu

Prvi bajramski turnir u malom fudbalu i stonom tenisu u organizaciji Saveza Bošnjačkih nevladinih organizacija Tuzlanske regije održan je u nedjelju 02.07.2017. godine na sportskim terenima udruženja “Izvor Selsebil”, u Živinicama.

Na turniru je učestvovalo 8 ekipa koje su predstavljale udruženja, članice RSBNVO.

Aktivnost je počela u 10:00h i trajala je do 16:15h. Turnir je, kao domaćin, otvorio i prisutnima se obratio Asim Smajlović, predsjednik udruženja “Izvor Selsebil”.

U fokusu njegovog obraćanja bio je značaj ovakvih zajedničkih aktivnosti, te da se naša udruženja pored sportskih takmičenja trebaju natjecati u činjenju dobrih djela služeći svojoj zajednici, narodu i domovini.

Glavni sudija na turniru bio je Fahrudin Sinanović, predsjedavajući RSBNVO, njegovi pomoćnici bili su Mirsad Salihović i Semir Dudić, a delegat Amir Hadžić.

Atmosfera na turniru je bila prožeta veoma visokim moralnim vrijednostima, a skup je protekao bez najmanjeg incidenta. Nakon sportskog dijela, te dodjele diploma i zahvalnica, učesnici su imali priliku da se druže uz roštilj i lijepu sofru.

Pobjednik u malom nogometu bila je ekipa Udruženja “Prosvjetitelj” OT Tuzla, a u stonom tenisu ekipa Panini, džemata “Mosnik” Tuzla. Pobjednicima čestitamo, a ostalim učesnicima želimo više sreće i ustrajnosti do sljedećeg turnira.

Za akos.ba, piše Jasmin Mujčinović

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top