Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > Iz štampe izašlo drugo izdanje knjige “Žene iz vremena poslanstva”

Iz štampe izašlo drugo izdanje knjige “Žene iz vremena poslanstva”

Iz štampe je izašlo drugo izdanje knjige Žene iz vremena poslanstva, autora Abdusameda Nasufa Bušatlića. Ova knjiga donosi iscrpne biografije pedeset žena, ashabijki koje su živjele u Poslanikovom alejhi sselam okruženju i u okruženju njegovih najbližih ashaba.

To su žene koje su bile počastovane da žive u Poslanikovoj alejhi sselam blizini, da mu budu supruge, kćerke, unuke, tetke ili pak vjerne družice njegovih ashaba.

Na stranicama ove jedinstvene knjige možete čitati životopise žena koje su bezrezervno prihvatale islam i radile na njegovom promicanju.

Iz knjige Žene iz vremena poslanstva učimo kakve odnose su gradili muškarci i žene iz prve generacije islama, kako su stvarali bračnu harmoniju i odgajali nove naraštaje, jer to najbolje možemo saznati od ashabijki, žena koje su Ummetu prenijele autentičnu sliku živoga islama, koje su nam prenijele ono u čemu su živjele i istinski uživale.

Iz ove knjige učimo šta je značilo izravno od Poslanika, alejhi sselam, preuzimati i memorirati ajete Božije Objave, čuvati ih i prenositi, kako je bilo biti žena a biti cijenjena i poštovana do te mjere da se od nje tražio savjet i pravno mišljenje.

Ovo nije knjiga o modi, kozmetici, feminizmu i sl., već knjiga o jednoj novoj dimenziji života žene, koja je ženi donijela stvarnu slavu i omogućila joj da se potvrdi kao istinska ličnost.

Zato se knjiga Žene iz vremena poslanstva čita u jednom dahu.

Informacije i narudžbe putem brojeva telefona: 00387 61 700-370 i 00387 61 515-515.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top