Vijesti iz zemlje

Istrajni u podršci: Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” proslavilo 20. rođendan

Ovogodišnja Svečana akademija okupila je više od 100 izliječene djece i mladih, a zajedno s njima prisutne su bile njihove porodice

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”, nakon gotovo tri godine pauze, organizovalo je Svečanu akademiju s izliječenom djecom i njihovim porodicama, ali ujedno je proslavilo i 20. rođendan, javlja Anadolija.

“S radošću dočekujemo još jedan 15. februar – Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka. Obilježavamo ga s namjerom podizanja svijesti javnosti i boljeg razumijevanja poteškoća s kojima se susreću djeca oboljela od malignih bolesti, ali i njihove porodice”, poručili su iz Udruženja.

Ovogodišnja Svečana akademija okupila je više od 100 izliječene djece i mladih, a zajedno s njima prisutne su bile njihove porodice. Među zvanicama našli su se predstavnici mnogih institucija, društveno odgovornih kompanija i prijatelja Udruženja.

Cijeli program bio je posvećen djetetu. Djeca i mladi izliječeni od raka pokazali su svoje talente, pjevali su, svirali, recitovali te pokazali da mogu biti nositelji bh. budućnosti. Za vrijeme trajanja programa mogli su se čuti radosni uzdasi i vidjeti suze u očima. Zajedno sa svima mali i veliki heroji su slavili život, potvrdili koliko su jaki i da zaslužuju iste mogućnosti kako bi mogli ostvariti svoje snove.

“Svečana akademija zatvorena je tradicionalnim postavljanjem zlatnih vrpci na Drvo života. Mališani koji su se izliječili u posljednje tri godine zlatnu vrpcu sa svojim imenom dodali su drvu života, koje je okićeno vrpcama mališana iz svih prethodnih godina. U posljednje tri godine oko 80-oro djece je došlo do svog cilja, izlječenja. Bilo je divno vidjeti drvo prepuno zlatnih vrpci i kako kažu iz Udruženja uskoro će trebati veće drvo, jer je postojeće već puno. Vidjeti toliko izliječene djece na jednom mjestu najveća je radost za čovjeka”, navodi se u saopćenju Udruženja.

Također su poručili da s raduju narednoj akademiiji i da pokažu kako je bh. društvo puno malih velikih heroja.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button