Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Istaknuti Bošnjaci > “Iskušenje opstanka” – prvo naučno djelo o političkom djelovanju A. Izetbegovića VIDEO

“Iskušenje opstanka” – prvo naučno djelo o političkom djelovanju A. Izetbegovića VIDEO

Iz štampe je izašla knjiga “Iskušenje opstanka. Izetbegovićevih deset godina (1990.-2000.)" autora Dr. sc. Admira Mulaosmanovića

Knjiga “Iskušenje opstanka. Izetbegovićevih deset godina (1990.-2000.)” predstavlja prvu na naučnim temeljima zasnovanu političku biografiju Alije Izetbegovića, prvog predsjedavajućeg Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine. Autor ovog djela je dr. Admir Malosmanović, naučni saradnik u Institutu za istoriju u Sarajevu. Knjiga predstavlja prerađenu doktorsku disertaciju dr. Mulaosmanovića koja je odbranjena na Odsjeku za povijest Sveučilišta u Zagrebu pod mentorstvom dr. Ive Banca.

Knjiga prati političko djelovanje Alije Izetbegovića od osnivanje SDA 1990. godine, pa sve do njegovog povlačenje iz Predsjedništva BiH. S obzirom da je Izetbegović bio jedna od ključnih političkih figura u ovom periodu, može se reći da je ova knjiga i svojevrsna historija Bosne i Hercegovine u periodu od 1990. do 2000.

Knjiga je izašla u izdanju izdavačke kuće “Dobra knjiga” a uskoro se očekuju i promocija u Sarajevu, ali i u drugim bh. gradovima.

Uz knjigu vam preporučujemo da pogledate razgovor s dr. Admirom na MTV Igmanu u emisiji "Sasvim iskreno".

{youtube}6Rc1CuEfqFE{/youtube} 

NV/abom

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com