KulinarstvoU Fokusu

Iftarski meni: Restovani krompir s paprikom i sirom

Priprema 15 min

Kuhanje 22 min

Serviranja 6 porcija

Sastojci:

700g krompira, isječenog na 12 mm debele kocke

60g maslaca

1 veliki luk, krupno nasjeckan

2 velike paprike isječene na kockice

375g  edamera, narendanog

Priprema:

Isjecite krompir na kockice i kuhajte ga nakon ključanja vode još 5 minuta. Sklonite s vatre i iscjedite vodu.

U velikoj tavi istopite  maslac, dodajte krompir i luk i ostavite na umjerenoj vatri uz često miješanje još 5 minuta. Dodajte paprike i nastavite da pečete uz miješanje još 5 minuta, dok paprike ne omekšaju.

Pojačajte temperaturu na najjače i ostavite na vatri još par minuta, dok krompir ne postane smeđkast. Dodajte soli i bibera po ukusu. Prebacite povrće u vatrostalnu posudu pa prekrijte sirom i pecite dok ne dobijete lijepu koru zlatne boje.

akos.ba

Povezani članci