Ostale aktivnostiU Fokusu

Iftar u organizaciji Udruženja Svitanje i Rahme International

Druženje za 150 članova Svitanja i AKOS-a

Prelijepa atmosfera i ugodan ambijent kakav nudi restoran Vistafon na Otoci je bilo mjesto susreta članova, aktivista i prijatelja Udruženja Svitanje i AKOS-a na iftaru u četvrtak 29.04. 2022., odnosno 26. dana ramazana.

Udruženje Svitanje koje između ostalog njeguje porodične vrijednosti je imalo priliku pokazati kako izgleda jedan nesvakidašnji iftar u kome učestvuju cijele porodice – očevi, majke, muževi, djeca, bebe – iftar u kome dominira dječja graja, miris iftara i topot escajga, nasmijana ozarena lica i puno smijeha.

Ljetna i zimska škola za djecu, prikupljanje i podjela školskog pribora za povratničku populaciju, akcije darivanja krvi, mnogobrojni humanitarni, obrazovni i ekološki projekti, izviđači samo su neki od projekata koje u saradnji sa lokalnom upravom, međunarodnim organizacijama, Islamskom zajednicom a po najviše ličnim angažmanom realizuje ovo vrijedno i marljivo udruženje građana.

Duge dvije godine pandemije koronavirusa je onemogućilo ovim volonterima i borcima za opće dobro da se okupe. Upravo je to bio i razlog više da ovo druženje bude u tako velikom broju.

Mahir Agić, predsjednik Svitanja se kratko obratio skupu podsjetivši na projekte i aktivnosti Udruženja u proteklom izazovnom periodu za NV sektor.

Istakao je da vrijednost istikameta – ustrajnost u pojedinačnom i grupnom duhovnom jačanju trebamo nastaviti i nakon ramazana kako bi smo imali snage i energije da djelujemo u korist društva na afirmaciji univerzalnih vrijednosti.

Sponzor ovog iftara je Rahma International iz Kuvajta čiji direktor je za naš portal kazao kako će Kuvajt nastaviti saradnju i podršku na svim projektima koji su od općeg interesa za BiH i njene građane.

Članovi Svitanja, moramo i to spomenuti, su zatečeni kakve sve mogućnosti i ambijent nudi restoran Vistafon. Ne čudi činjenica da se sve više iftara, poslovnih ručaka, seminara, okruglih stolova i svadbi organizira baš u ovom restoranu.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button