Književni kutak

Hrvatska: Promovirana knjiga “Tkaljo moja tiha”, potresno svjedočanstvo žene

Knjiga “Tkaljo moja tiha” nastala je na autentičnom svjedočanstvu autorice čije je rođenje bilo plod silovanja nedužne djevojke, njezine gluhonijeme petnaestogodišnje majke Feride

U organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i Bošnjačke nacionalne zajednica za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju povodom Međunarodnog dana žena održana je promocija knjige “Tkaljo moja tiha” autorice Zemine Suljanović u dvorani Bošnjačke nacionalne zajednice, javlja Anadolija.

Predsjednik VBNMGZ-a Armin Hodžić u prepunoj dvorani Bošnjačke nacionalne zajednice čestitao je okupljenima Dan žena te dodao kako mu je čast predstaviti Zeminu Suljanović, ženu snažne osobnosti i spisateljskog talenta koja je tragičnu životnu priču svoje majke nosila kao teret desetljećima.

Autorica je konačno svoje životno iskustvo ukoričila u knjizi i čitateljstvu pružila svjedočanstvo o stradanju i patnji nedužne žrtve zločina silovanja i ljudske okrutnosti, primitivizma i zaslijepljenosti onih koji bi nemoćnoj žrtvi trebali biti najbližim zaštitnicima.

Knjiga “Tkaljo moja tiha” nastala je na autentičnom svjedočanstvu autorice čije je rođenje bilo plod silovanja nedužne djevojke, njezine gluhonijeme petnaestogodišnje majke Feride.

Oduzevši joj dijete neposredno nakon poroda, članovi njezine obitelji prouzročili su nesretnoj djevojci nepodnošljivu patnju koju nije bila u stanju prevladati i umire od posljedica srčanog udara ne navršivši ni 19 godina života.

Autorica Zemina Suljanović rođena je u Velikoj Kladuši, na Staru godinu 1976. godine, a trenutno sa suprugom i trojicom sinova živi u Ponikvama gdje se bavi obiteljskim biznisom.

Suljanović je knjigu posvetila svojim dvjema mamama, jednoj koja ju je rodila i drugoj koja ju je othranila.

Ulomke iz knjige čitala je voditeljica programa Tuga Tarle, o knjizi je govorila recezentica Fikreta Muslić, u sklopu programa nastupio je ansambl Bosana, a među brojnim uzvanicima bili su i predstavnici veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button