Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Kultura i obrazovanje > Hfz. Botić: Kur'an nas uči da budemo bolji

Hfz. Botić: Kur'an nas uči da budemo bolji

Prošlog ponedjeljka je održano redovno sedmično predavanje u organizaciji AKOS-a i Udruženja Svitanje Sarajevo.

Predavač je bio hafiz Nedim Botić koji je govorio o temi značaja redovnog učenja Kur'ana i sticanja dobrih djela putem druženja sa Knjigom koju svi vjernici imaju u svojoj kući.

Kur'an je uputa od Uzvišenog Allaha čije pouke i poruke trebamo redovno izučavati radi postizanja ispravnog načina života i rješavanja svakodnevnih pitanja i problema sa kojima se suočavamo. Redovnim druženjem sa Kur'anom i primjenom propisa i klonjenjem onoga što je zabranjeno radimo ono što je do nas kako bismo postigli sreću na ovom i na onom svijetu.

Hafiz je podsjetio prisutne da učenje Kur'ana donosi najveće blago vjerniku jer vrijednost učenja svakog harfa (slova) je od 10 do 700 puta. Na jednoj stranici Mushafa ima oko 450 harfova što znači da vjernik može postići najmanje 4500 dobrih djela učenjem samo jedne stranice! Koliko tek dobrih djela insan može steći učenjem jednog džuza dnevno (30 stranica)! To je vrijedan trud za koji se valja svakodnevno truditi.

Naredno predavanje će se održati u ponedjeljak 26.02.2018. godine u 19 sati na adresi Karpuzova 22, Stari grad Sarajevo.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top