Humanitarni rad

Haj’mo dati krv: U prvoj akciji se odazvalo 88 dobrovoljnih darivalaca krvi

Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport (AKOS) organizovala je prvi dio humanitarne akcije dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom “Haj’mo dati krv” koja se realizuje u sedam gradova.

U srijedu, 20.12.2017. godine akcija je realizovana u tri grada: Živinicama, Sanskom Mostu i Bihaću uz koordinaciju tri udruženja koja su pridružene članice AKOS-a.

Udruženje Izvor Selsebil uspješno je organizovalo ovu akciju u Živinicama. Ni u ovim hladnim danima nije nestala želja ljudi dobre volje da urade dobro djelo, te se na ovu akciju odazvalo 56 osoba. Akcija je organizovana u saradnji sa Udruženjem Proaktiva – tim Živinice, Domom zdravlja Živinice i Zavodom za transfuziologiju UKC Tuzla.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi uspješno je realizovana i u Sanskom Mostu u Općoj bolnici Sanski Most u saradnji sa Udruženjem AKOS Most i Crvenim križem Sanski Most a odazvalo se 15 darivaoca krvi.

U akciji dobrovoljnog drivanja krvi u Bihaću, u saradnji sa Udruženjem Domovina Vatan, sudjelovalo je 17 darivaoca, a najviše se odazvalo studenata Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću. Akcija je realizovana u saradnji sa transfuziologijom u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić”, a sve je propratila televizija Unsko-sanskog kantona.

Nastavak akcije je planiran za 10. januar 2018. godine kada će se akcija održati u: Sarajevu, Mostaru, Zenici i Goraždu.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button