Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Kultura i obrazovanje > Godišnje druženje članova AKOS-a u Misbah-u

Godišnje druženje članova AKOS-a u Misbah-u

Ovog vikenda (30. i 31. august 2014.) održano je godišnje druženje članova AKOS-a u “Edukativno-rekreativnom centru ‘Misbah'” u Begovom Hanu (Žepče). U sklopu druženja održana su tri predavanja. U subotu naveče predsjednik AKOS-a, Ensar Mulaosmanović, predstavio je Strateški plan Asocijacije za narednu godinu, nakon čega je održana diskusija, gdje su i ostali članovi iznijeli svoje prijedloge. Inače, Ensar Mulaosmanović je na Skupštini AKOS-a u junu mjesecu izabran za novog predsjednika AKOS-a, gdje je naslijedio dr. Ahmeda Adilovića. 

Nakon toga, Sanadin Voloder, jedan od administratora našeg portala, govorio je na temu ‘Pravci razvoja medijskog sektora AKOS-a’, u okviru koje je analizirao dosadašnji rad portala, te prijedlozima prema profesionalizaciji.

Drugi dan druženja, u nedjelju, gost predavač je bio Adis Hasaković, stručnjak za strateško planiranje i komuniciranje, vlasnik agencije MCM (više na www.mcm.ba) koji je imao izlaganje na temu ‘Strateško komuniciranje u kontekstu posljednje Allahove, dž.š., Objave’. U okviru izlaganja podijelio je s nama svoja iskustva u dosadašnjem radu, te nam objasnio važnost strateškog planiranja u ekonomiji, državnim institucijama i NVO organizacijama, kao i u svakodnevnom životu. Uz to je naglasio kako je Kur'an savršen primjer iz kojeg bismo trebali crpiti smjernice za strateško planiranje jer se savremena dostignuća u ovoj nauci poklapaju sa Kur'anom i sunnetom Muhammeda, a.s.

Na kraju druženja upriličen je prijem pet novih članova AKOS-a, kojima je predsjednik Asocijacije uručio i prigodni poklon, knjigu dr Jusuf al-Karadavija “Razumjevanje prioriteta”.

Nakon druženja članova AKOS-a u narednom periodu bit će ako Bog da organizovana i godišnja druženja simpatizerki i simpatizera AKOS-a iz cijele BiH i regije.

 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top