Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Za djecu i omladinu > EIMAAN – časopis za mlade – RAMAZANSKO IZDANJE

EIMAAN – časopis za mlade – RAMAZANSKO IZDANJE

U mjesecu Ramazanu izlazi i treće specijalno izdanje časopisa za mlade Eimaan – Ramazan Edition. U ovom izdanju će na poseban način biti tematiziran Ramazan i sve ono što nam ovaj poseban mjesec milosti donosi: post, iftare, lejlutl-kadr, lejlutul-bedr, sadekatul-fitr, itd.

Ovaj časopis do sada je doživio veliki uspjeh, a podržavaju ga i predsjednik Islamske zajednice Austrije (IGGiÖ) dr. Fuat Sanac, predsjednica Islamske pedagoške akademije (IRPA) mag. Amena Shakir, Islamska zajednica Bošnjaka u Austriji (IZBA) i drugi. Tim koji radi na Eimaanu broji petneastak vrijedni mladih džematlijki i džematlija, a koliko je njihovo požrtvovanje i kvalitet govori i činjenica da skoro svi odštampani primjerci časopisa do sada su vrlo brzo prodati, te da je potražnja velika. Takođe već postoji i mnogo sponzora za ovaj časopis, a sva zarada ide za gradnju Islamskog Kulturnog Centra Grac i ovo je fin način pomoći mladih ljudi izgradnji prve džamije u gradu Gracu i pokrajini Štajerskoj, a ujedno ponuditi hajr projekat svojoj okolini.

Postoji već mnogo privatnih osoba sa predplatama za čitavu godinu, a ukoliko i vi želite da za svoju djecu naručite Eimaan i da se predplatite za čitavu godinu, posaljite e-mail na [email protected] Iznos predplate je € 8,80 + poštarina. Ukoliko želite da budete sponzor ovog časopisa i ujedno da pomognete izgradnu Islamskog Kulturnog Centra Grac, javite se isto na [email protected]
 

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top