Vi ste ovdje
Home > Uncategorized > Djeca u okupiranom Idlibu držeći balone iščekuju sutrašnju podršku iz 15 evropskih gradova

Djeca u okupiranom Idlibu držeći balone iščekuju sutrašnju podršku iz 15 evropskih gradova

Međunarodna grupa aktivista okupljena oko incijative #WeAreTheLove sutra organizuje skupove u 15 evropskih gradova s ciljem skretanja pažnje svjetske javnosti na patnju civila pod opsadom u sirijskoj pokrajini Idlib koja je poprište teških bombardovanja u posljednih nekoliko sedmica.
Prema podacima UN-a, od 29. aprila do 13. juna ove godine je u toj pokrajini je u napadima ubijeno 231 civil, od čega 69 žena i 81 dijete.

Uoči skupa podrške civilima Idliba, danas je na društvenim mrežama podijeljena fotografija grupe dječaka koji drže bijele balone iščekujući sutrašnju podršku koja je najavila grupa #WeAreTheLove. Slika je objavljena uz poruku: “Djeca Idliba drže balone kao znak da žele živjeti u miru i ljubavi. Žele da pokažu ljubav koja osvaja mržnju. Pomozimo i pojačajamo njihove glasove protiv bijede i siromaštva! Podržimo ih i pokažimo brigu za njih.”

Podjećamo, sutra će se u Sarajevu, ispred zgrade Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine, Trg BiH 1, na Marijin Dvoru održati okupljanje “1000 balona za nevine civile Idliba” od 14 sati kada će biti u zrak pušteno 1000 balona kao znak glasova hiljada civila Idliba koje niko ne čuje.

Podržite nas i pridružite nam se od 13:45 da pokažemo da je i Sarajevo uz Idlib.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top