Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Direktor Libijskog fonda: Podržat ćemo širenje Bosnaljeka u Libiji

Direktor Libijskog fonda: Podržat ćemo širenje Bosnaljeka u Libiji

Direktor Libijskog Fonda za ekonomski i društveni razvoj Al Emna, dr. Salaheddin N. Shmela boravio je u posjeti Bosnalijeku i Sarajevu. 
Dr. Shmela je ocijenio veoma pozitivno reputaciju Bosnalijeka i njegovih proizvoda u Libiji, sapćeno je na zvaničnom sajtu Bosnalijeka. 
Direktor Fonda, koji je jedan od vodećih, pojedinačnih Bosnalijekovih dioničara sa 8,78 posto vlasništva, bio je gost kompanje na 10. Međunarodnoj Konferenciji gastroenterologa i hepatologa Bosne i Hercegovine. 
O svojim dojmovima nakon prve posjete Bosnalijeku dr. Shmela je izjavio: 
„Imao sam veoma pozitivne informacije o Bosnalijeku. Kompanija ima veoma dobru reputaciju u Libiji, posebno sa aspekta kontrole kvaliteta lijekova, razgovarao sam s mnogim ljekarima koji cijene Bosnalijekove proizvode. 
Ovih dana sam se na licu mjesta uvjerio u Bosnalijekove kapacitete i resurse. Nakon što sam upoznao kvalificirane zaposlenike koji su mi izrazili toplu dobrodošlicu i vidio Bosnalijekove proizvodne pogone i cijelu lokaciju, još više sam uvjeren u uspjeh kompanije.“ 
U vezi sa sadašnjom situacijom u Libiji dr. Shmela je optimista, te navodi da Libija posjeduje prirodne resurse i volju naroda da se stanje u zemlji što je moguće prije normalizira, te da u potpunosti postane sigurno mjesto za obnovu i razvoj. 
U razgovoru za Bosnalijekov interni bilten Aktuelnosti, dr. Shmela je potvrdio da Fond za ekonomski i društveni razvoj sa novom Upravom radi od sredine prošle godine: „Ne ide sve glatko, posljedice teških zbivanja u Libiji se osjećaju u svim segmentima društva. Opšti nedostatak sigurnosti, u prošle dvije godine, odrazio se na rad libijskih kompanija i na rad stranih kompanija u Libiji“, istakao je direktor Fonda. 
Međutim, kako je dalje izjavio, poboljšanja su svakodnevna, obnavlja se proizvodnja i očekuje povratak poslovnih partnera i potpuna stabilizacija u Libiji, do kraja ove godine. U ovom kontekstu, dr. Schmela je istakao da je Fond spreman učiniti sve što je potrebno za uspjeh Bosnalijeka u Libiji, što će, prema njegovim riječima, prije svega ovisiti o planovima menadžmenta Bosnalijeka. 
Direktor Fonda je posebno istakao činjenicu da su Bosna i Hercegovina i Libija prijateljske zemlje, te da je veoma važno nastaviti njegovanje uspješnih odnosa i projekata sa bosanskohercegovačkim kompanijama u raznim segmentima, imajući u vidu da ove kompanije u Libiji već imaju izgrađenu reputaciju.

 

indikator.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top