Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Zdravlje > Deset načina da uništite svoje zdravlje i da umrete mladi

Deset načina da uništite svoje zdravlje i da umrete mladi

Ako želite da ostanete bez daha nakon svakih par metara hoda, ako želite biti stalno bolesni, ako želite da kupujete sve veći broj hlača svaki mjesec… pratite sljedeće savjete! Garantujem vam kratak i mizeran život, piše portal dumblittleman.com.

Pušite „ko Turčin“

Ako ste pušač, odlično! Već ste sebi osigurali kraći život.
A ako niste pušač, zašto ne počnete? Zapamtite, ne samo da rizikujete rak pluća… vi ćete biti u opasnosti i od srčanih bolesti, raka želuca, pa čak i problema sa vidom. Pušenje je brz i jednostavan način da razorite svoje zdravlje.

Eksperimentišite sa drogama

Duhan i nikotin vas ne ubijaju dovoljno brzo? Započnite “eksperimentisanja” sa drogama. Zavaravajte sami sebe da se ne drogirate, nego da samo „pokušavate nove stvari“. Bez obzira sa kojim ilegalnim supstancama trujete svoje tijelo, možete biti u opasnosti od neposredne smrti. Psihijatrijski poremećaji, ozbiljne fizičke bolesti i, naravno, ovisnosti, vas čekaju na ovom kraćem putu do mezara.

Alkohol

Jedna droga je jednostavno i legalno dostupna – alkohol. Pobrinite se da ga shvatate olahko i neodgovorno, za maksimalnu dozu lošeg zdravlja. Budite potpuno pijani svaki dan. Počnite piti od jutra i uživajte u neposrednim efektima: povraćanje, gubitak pamćenja, mamurluk (što je oblik trovanja hranom) i skupljanje mozga (to je ono što izaziva glavobolju). Dugoročno, idete ka ozbiljnim oštećenjima jetre, problemima sa vidom i na kraju, do prerane smrti. Ako ste muškarac, dodajte i erektilnu disfunkciju na ovu listu.

Redovno jedite brzu hranu

Kada ste pijani, verovatno vam se traže “grickalice”. Skoknite do prvog „restorana“ brze hrane i ispunite svoj želudac sa zasićenim mastima: odlične za začepljenja vaših arterija, a pored toga, uzrokuju razne bolesti srca. Brza hrana je dizajnirana da se jede u žurbi, tako da nema nijednog od onih dosadnih nutritivnih dodataka koji zahtijevaju stvarno žvakanje (kao što su vlakna, voće i povrće). Prepuno je kalorija i lahko možete mnogo pojesti – savršeno za dobijanje na težini.

Izbjegavajte voće i povrće

Izbegavajte ih što je više moguće. Izvucite zelenu salatu i paradajz iz tog hamburgera, pijte gazirane sokove, a ne svježe voćne, te koristite laticu za salatu u frižideru kao mjesto za sakrivanje limenki piva. Razvijat ćete sve veći rizik od raka, gojaznosti, bolesti srca i još mnogo toga.

Nikada ne hodajte ako možete voziti

Bilo kakva vježba će umanjiti rizik od nekih zdravstvenih katastrofa prema kojima se krećete. Nikad nemojte nepotrebno hodati. Provedite deset minuta vožnje oko parkinga kako biste dobili mjesto koje je najbliže prodavnici. Uvijek idite liftom, nikada stepenicama. Potrudite se da izbjegnete da se bilo kakva vježba uvuče u vaš život. Vi ćete postajati gojazni, te razvijati sve veći rizik od raznih bolesti i vjerojatno sve više depresivni.

Spavanje je za kornjače

Pobrinite se da prekasno idete u krevet (idealno u alkoholiziranom stanju, kako bi se osiguralo da spavate loše i da se probudite grozno). Glumite zombija tokom noći.

Ispunite život stresom

Na kraju, uz sve gore navedene mjere za povećanje lošeg zdravlja, trebate učiniti da se uvijek osjećate jadno i očajno prema svom životu. Pobrinite se da budete prezauzeti, uvijek pod naponom i na pragu toga da puknete u svakom trenutku. Stres će vam pomoći da sačuvate višak kilograma na struku, te vam povećati rizik od čireva, depresije i nervnog sloma.
Osigurajte sebi kratak, jadan i neugodan život. Ili promijenite ono loše u njemu. Do vas je!

Za Akos.ba preveo: Jasmin Mujakić

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top