U Fokusu

Desert za iftarski meni: Domaći sladoled od vanilije

Priprema 10-15 min

Serviranja 500 ml sladoleda

Sastojci:

1,5dl  mlijeko

3 žumanca

100g šećera u prahu

200ml vrhnje za šlag

4-5 kapi arome vanilije

Priprema:

Žumanca, mlijeko i šećer u prahu mutiti na pari dok se smjesa ne zgusne (oko 4-5 minuta). Kremu ohladiti i kada se ohladi ukapati 3-4 kapi arome vanilije i dobro izmiješati.  Vrhnje za šlag umutiti u čvrstu kremu. Obje kreme staviti u jednu zdjelu a zatim lagano izmiješati kašikom. Masu istresti u željenu posudu i ostaviti u zamrzivač 2-3 sata.

Savjet: Po želji možete dodati čokoladu u prahu ili izblendano smrznuto voće.

Recept ustupila gđa Amela: www.tetkinirecepti.com

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button