Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Delegacija AKOS-a posjetila Reisu-l-ulemu mr Husein ef Kavazovića

Delegacija AKOS-a posjetila Reisu-l-ulemu mr Husein ef Kavazovića

Danas 12.06. je delegacija Asocijacije za kulturu, obrazovanje i sport (AKOS) posjetila Reisu-l-ulemu mr Husein ef Kavazovića.

Sastanak je upriličen u prostorijama Rijaseta Islamske zajednice BiH u Sarajevu. Delegaciju AKOS-a su činili: predsjednik dr Ahmed ef Adilović, član Upravnog odbora AKOS-a prof dr Šukrija Ramić, predsjednik Udruženja "Svitanje" Sarajevo Ensar Mulaosmanović i predstavnik Udruženja "Izvor Selsebil" Živinice Esed Ivojević.

Reisu-l-ulema Kavazović se zahvalio delegaciji na posjeti i izrazio nadu i ubjeđenje da će Rijaset i druge institucije Islamske zajednice u BiH nastaviti dobru saradnju sa AKOS-om i njegovim pridruženim članicama. Predsjednik AKOS-a je čestitao mr Huseinu Kavazoviću imenovanje na odgovornu funkciju reisu-l-uleme te mu poželio uspješan rad za korist cjelokupnog islamskog ummeta.

Delegacija AKOS-a je upoznala Reisu-l-ulemu Kavazovića o aktivnostima AKOS-a u centrali i pridruženim članicama kao i ostalim aktivnostima koje provodi u skladu sa misijom: "Zajedničkim radom, na temeljima univerzalnih vrijednosti, odgojimo generaciju budućnosti".

Reisu-l-ulema Kavazović je izrazio svoje zadovoljstvo misijom i aktivnostima AKOS-a te obećao konkretnu podršku našem radu. Njegov savjet mladim ljudima i aktivistima jeste da trebamo što više raditi na osvještavanju ljudi o njihovom identitetu i jačanju univerzalnih vrijednosti u našoj domovini. Budimo da’ije a ne kadije, tj. pozivajmo ljude na dobro a nemojmo im suditi.

Reisu-l-ulema Kavazović je predložio da AKOS bude inicijator i suorganizator godišnjih susreta bošnjačkih nevladinih organizacija i institucija Islamske zajednice. Cilj ovih susreta je da se razgovara o načinu saradnje Islamske zajednice sa nevladinim sektorom radi zajedničkih projekata jačanja bošnjačkog i vjerskog identiteta.

Na kraju sastanka je dogovoreno da se prvi takvi susreti organizuju krajem tekuće godine.

(akos.ba)

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top