Islamske teme

Da li ste spoznali tamnog podsvijesnog govornika?

Naša podsvjets može na nas djelovati pozitivno i negativno. 

U ovom tekstu se upoznajemo sa pojednim negativnim porukama koje dolaze od šejtana (Iblisa, l.a.) kroz našu podsvjest.

1. Svijet je nestao kako je čovjek nastao.

2. Svijet i nije kakvog ga poznajemo, nego kakvog ga pojedinci zamišljaju i žele.

3. Pseudo znanje je dobilo epitet nauke koju joj svijet propisao.

4. Zar nije bolje umrijeti nego biti pokretni mrtvac.

5. Ja ti ne kažem budi mrtav, to mi ne godi jer ne zadovoljava moje divlje prohtjeve i želje, pa zato ti kažem budi mrtvac koji se kreće.

6. Kako je bolno kada čovjek i pored: očiju nevidi, ušiju ne čuje, duše mrtvaji, i srca ne osjeća.

7. Ja ti ne kažem nemoj se družiti, i nemoj biti društveni, to mi ne godi. Jer ćeš shvatiti moju zavjeru spram tvoje obitelji i zamrzit ćeš mene, pa ćeš se onda dignuti i truditi: raditi…raditi i … raditi protiv mene.

8. Ja ti ne kažem da je tvoje društvo pokvareno, al ti kažem da si ti najbolji. Jer ćeš tako umisliti sebe da si najbolji kao što sam i ja sebe umislio i sve izgubio.

9. Većina savremenih otkrića korisni su, ali JA preko lijepe strane nudim moju gorku, i u to uspijevam. Zato što da bi tebi pričao da je tehnika loša ti bi se bunio i nekad shvatio a ovako je bolje ti živiš u iluziji a ja preko tih otkrića uništavam tvoje najdraže cijene, i ne dam ti da to vidiš.

10. Ja ti nikada ne kažem da ti nisi u pravu u ono što misliš ili pričaš, pošto i onako nisi ti „ti“, i to je meni najbitnije.

11. Ja ti ne kažem da sa ljudima i porodicu ne komuniciraš, nego ti nudim groznu sliku komunikacije i kažem ti u podsvijest da ti sa time gubiš vremena i da tvoji prioriteti su mnogo veći, ha ha. A oni su da se ti izoliraš čitavo vrijeme, i da ne budeš u stanje kada se nešto dogodi riješiti tu situaciju. Kako je jadno to što ne vidiš da onaj ko misli tvojom glavom to sam ja a ne ti.

12. Nije zabluda da čovjek bude u zabludi. Ja sam uspio zavarati cio svijet, ali se bojim svjesnih pojedinaca, zato što je ISLAM došao preko takvih čudaka i opet će pobijediti pomoću takvih čudaka. Zato je meni bitan individua a ne društvo. Ubiti individua to je ubiti društvo, jer se meni ne žuri.

13. Ja ne kažem da je tvoja vjera loša, zato što znam da ćeš se odjednom probuditi. Nego te ostavljam da spavaš i budeš pokretni mrtvac. I nudim ti ideju da je vjera drugo a društvo drugo. Da ti odvojim tijelo od duše kako ne bi bilo nijedno od njih korisno drugome.

14. I sasvim na kraju, ja ti ne kažem da su AMERIKA i ZAPAD najbolji. Nego ti kažem da je AMERIKA i ZAPAD sve. Zato što sam njeno društvo uspio uvesti potpuno u zavjeri i njeno društvo INDIVIDUALIZIRATI. To je najbitnije, zato što, koliko god bi društvo bilo više spojeno ja tu ne mogu ništa uspjeti i ostvarivati moje ciljeve.

Za Akos.ba priredio: Mr. Azmir Jusufi, iz Prizrena

Povezani članci

Back to top button