Kulinarstvo

Da li ste probali/pravili ćoravi burek

300gr faširanog mesa1 glvica crvenog luka
2 čehne bijelog luka
2 jaja
1 prašak za pecivo
100ml jogurta
brašno po potrebi (da bude malo gušće nego za palačinke)
Priprema:

Brašno,prašak za pecivo, sa, jaja, jogurt sjediniti i napraviti smjesu malo gušću nego za palačinke.
U faširano meso isjeckati crveni i bijeli luk, posoliti i pobiberiti.
Pleh pomastiti i zagrijati. Istresti tijesto i po tijestu rasporediti fil od faširanog mesa (kroz prste sitniti, kao male hrpice praviti).
Peći 20 min na 200 stepeni. Izvaditi iz rerne i pokajmačite (možete sa domaćim kajmakom, pavlakom ili vrhnjem) vratiti u rerun i još malo zapeči.

ALMASA HADŽISELIMOVIĆ

halalmagazin.com

Povezani članci

Back to top button