Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Zdravlje > Čudotvoran lijek – ulje od čorokota

Čudotvoran lijek – ulje od čorokota

Došli su do sljedećih rezultata:

– sjeme čurekota sadrži više od stotinu sastojaka koji pozitivno utječu na zdravlje, potpomažu varenje i rad crijeva

– supstance u ekstraktu čurekota jačaju imunološki sistem u borbi protiv tumornih oboljenja

– ulje čurekota djeluje protiv bakterija i gljivičnih oboljenja

– ulje čurekota ima efekat smanjivanja viška šećera u krvi

– pri dugoročnoj upotrebi ulje čurekota ojačava imunološki sistem

Pored toga su otkrili da ekstrakt čurekota (Nigella-sativa-ekstrakt), primijenjen u većim količinama, prouzrokuje sljedeće:

– stimulaciju ćelija koštane srži (porast za 250%)

– povećanje produkcije T-ćelija „pomagača“ i B-ćelija „proizvođača antitijela“ u imunološkom sistemu

– povišenu produkciju interferona/bjelančevina koji su od velike važnosti za imunološki sistem

– sprječavanje razmnožavanja ćelija raka (50%-tno usporavanje razvoja)

Jedan drugi istraživački institut, „Cancer Immuno-Biology Labaratory“ je nezavisno od ovih rezultata, eksperimentirajući na životinjama, također ustanovio da ćurekot usporava razvoj ćelija raka.

Nezasićene punomasne kiseline, koje su sadržane u čurekotu, potrebne su kao gradivne materije za hormone tkiva. One podstiču razmjenu materija i probavu. Osim toga regulišu holesterol i omogućuju zdravu razmjenu materija. Tako su za kožu i za kosu od velike važnosti.

Dosadašnja ispitivanja su pokazala da čurekot ne djeluje direktno na pojedine organe, već djeluje na kompletan organizam preko imunološkog sistema (jačanje/revitalizacija) i pročišćavajuće preko debelog crijeva, tako da je korist višestruka.

Studija na Dječijoj univerzitetskoj klinici u Mainzu je pokazala da, u čurekotu sadržana Gamma-linolen-kiselina, ima antiastmatički efekat, obzirom da sprječava alergične reakcije.

Povećanim stresom, konzumiranjem sredstava za uživanja, uz manjak kretanja, jednostranom ili pogrešnom ishranom uništavamo svoj imunološki sistem. Moderna imunološka istraživanja potvrđuju da redovna upotreba čurekotovog ulja djeluje sprječavajuće protiv društvenih bolesti kao što su neke vrste raka, zakrčenje arterija, reumatska oboljenja, pojava mrene na očima…

Dugoročna, konsekventna upotreba čurekotovog ulja popravlja razne simptome alergičara u 90% slučajeva. Osim toga poboljšava imunološke efekte, pomaže kod alergija na polen i prašinu, kod neurodermitisa, astme, infekcija i drugih bolesti. Ulje ćurekota se može koristiti kao dodatak ishrani do 3 grama dnevno (za zdrave osobe, a pri liječenju prema uputstvu za doziranje), mišljenje je dr. Schleichera s Odjela za imunologiju u Münchenu.

Čurekot i med se već stoljećima uspješno koriste kao ljekovita sredstva i sigurno da njihova djelotvornost nije prevaziđena ni u ovom našem 21. vijeku što nam i potvrđuju moderna istraživanja.

Važno je znati da do potpunog dejstva čurekota dolazi tek nakon 8 do 12 sedmica redovnog konzumiranja, ističe imunološki ekspert dr. Schleicher.

 Osobine Dr. Gabriels ulja čurekota:

– Sirovo

– Hladno presovano

– Neprocesuirano

– Nefiltrirano

– Negrijano

Napomena: Neki manji djelići sjemena se mogu slegnuti na dnu boce, što je u potpunosti normalno i jestivo. Ovo se dešava na vrlo sličan način kao i kod djevičanskog maslinovog ulja, koje je hladno cijeđeno i nije mehaniči filtrirano. Ovo je znak čistoće i kvalitete.

Napomena: Ulje čurekota ne smiju koristiti samo osobe sa transplatiranim organimia, kao ni trudnice.

NEMA KONTRA-INDIKACIJA NI ALERGIJSKIH REAKCIJA!

Pakovanje:

Za razliku od ostalih komercijalnih boca ulja čurekota na tržištu, mi pakujemo naše ulje u boce od 250ml, temeljeno na iskustvu dugom 7 generacija u radu sa herbalnim biljem. Ova veličina boce Vam donosi mnogo već vrijednost za Vaš novac, ali bit je u tome da Vi dobijate korist od ulja za bilo koje stanje, kod kojeg ulje može pomoći, uzimajući pravilnu dnevnu dozu određeni vremenski period.

Naša boca od 250ml može napuniti 5 boca od 50ml, kao što je najčešći slučaj ili pak 2 i pol boce od 100ml. Vi sami uradite računicu isplatljivosti i pri tome uzmite u obzir da od nijednog od ostalih proizvođača nećete dobiti garanciju povrata novca.

Uživajte u koristima ulja čurekota sa potpunim povjerenjem

Uvjereni smo da ćete biti zadovoljni ili ćemo vam u POTPUNOSTI VRATITI VAŠ NOVAC. 100 % garancija!

Ulje Ćurokota možete naručiti ovdje i time pomažete rad portala akos.ba 

Ulje Ćurokota / Blackseed Oil Dr Gabriel’s

CIJENA: 250ml 22,00 KM,  500ml  42,00 KM

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top