Zdravlje

Čudesni maslačak: Liječi i čisti organizam

Pravi filter za čišćenje organizma. Čisti jetru, krv i limfu, potstiče rad žuči, liječi upalu mokraćnih kanala, a djelotvoran je i u ublažavanju svih bolesti dojki uključujući i rak. Liječi tumore, alergije, ciste, kamence… Čaj od korijena maslačka izvrstan je proljetni detoksikant.

 

Upotrebljavamo: korijen, list i cvijet.

 

Sadrži: Vitamin A, B, C i D, željezo, kalij, kalcij…

Ljekovita svojstva: Čisti jetru (korijen) i toksine iz organizma, diuretik (list), liječi reumu, ublažava probavne poteškoće, liječi tumore, čisti krv i limfu.

 

Koristi se kod problema jetre i bubrega, reume, šećera u krvi, alergija, povišenog pritiska, kožnih problema, žučnih kamenaca, karcinoma dojke, natečenih i bolnih očiju, bolnog mokrenja, hepatitisa, ciroze, infekcije mokraćnih kanala.

 

Izuzetno je dobar za ženska oboljenja, posebno u preveniranju i liječenju različitih bolesti dojki (ciste, karcinom, tumori, problemi s dojenjem i majčinim mlijekom, nateknute grudi…).

 

Svi djelovi maslačka su ljekoviti. Izvrstan je za detoksikaciju organizma.

 

Korjen maslačka čisti krv i jetru, regulira probavu, potstiče rad žuči te na taj način regulira holesterol i masnoće u krvi, rješava problem žučnih kamenaca… Korijen maslačka uvijek se uključuje u biljne formule za detoksikaciju organizma i čišćenje jetre.

 

Lišće maslačka sa svojim diuretičkim svojstvima regulira problem zadržavanja vode u organizmu, te ublažava probleme s bubrezima i mokraćnim mjehurom. List maslačka bogat je kalijem, željezom, kalcijem, vitaminima i mineralima.

 

Lišće možemo brati uvijek tokom sezone, neovisno o cvjetnji. Mladi svježi listovi su bogati hranjivim sastojcima i manje su gorki. Najljekovitiji su oni prije cvjetanja.

 

Korijen vadimo u proljeće ili kasnu jesen prije i poslije cvjetanja.

 

nasevijesti.com
 

Povezani članci

Back to top button