Biseri mudrosti

Čovječe, sjeti se Allahovih blagodati i budi zahvalan

U ovom članku donosimo nekoliko prelijepih izreka dr. Aida El-Karnija

Sjeti se Allahovih blagodati! On te stvorio, uputio na Pravi put, učinio te imućnim nakon siromaštva, podučio te nakon što si bio neznalica i pomogao te onda kada si bio gubitnik.

Koliko puta si zatražio nešto od Allaha, pa ti je On dao to što si tražio? Koliko puta si posrnuo, pa ti je On dao olakšanje? Koliko puta si se molio tražeći nešto što ti je prijeko potrebno, pa ti se On odazvao?

Allah je Blag prema Svojim robovima vjernicima, On im daje sredstva za život ako su siromašni, daruje im kišu ako je suša, oprašta im ako Ga zamole, daje im oporavak od bolesti i odstranjuje njihove patnje.

Onaj Koji te je čuvao od teškoća u prošlosti u stanju je da te sačuva od teškoća i danas i sutra, zato se jednostavno osloni na Njega, nemoj se bojati nikoga osim Njega i ne traži ništa ni od koga osim od Allaha.

Ako zapadneš u krizu, sjeti se koliko te samo kriza Allah poštedio. Tada ćeš biti siguran da će Onaj koji te spasio prve spasiti i od druge.

Mudar čovjek povećava broj svojih prijatelja, a smanjuje broj neprijatelja. Da stekneš prijatelja treba godina, a neprijatelja možeš steći za jedan dan. Kakoje samo sretan onaj čovjek za kojeg Allah učini da ga vole svi ljudi.

Za Akos.ba priredio: Nedim Botić

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button