Enterijer

Čišćenje doma – obratite pažnju na detalje

Podovi

Čisti podovi jedna su od najvažnijih stvari u stanu. Hodanjem se prašina i prljavština raznose posvuda, stoga je najbolje skidati cipele u hodniku te redovito (barem jednom sedmično) usisavati i prati podove. Grinje se vole nastaniti u prašini, prljavim tepisima i kaučima, te mogu uzrokovati mnoge probleme ljudima koji imaju problema s alergijama. Također je poželjno jednom godišnje oprati tepihe i tapacirani namještaj.

Posteljina

S posteljinom smo u kontaktu svaku večer. Kada je u pitanju odjeća, ne pada nam napamet da jednu te istu majicu oblačimo uzastopno tri puta bez da je operemo. Stoga je posteljinu idealno mijenjati barem jednom sedmično. Ako ste bili bolesni ili više vremena provodili u krevetu, promijenite je i češće.

Predmeti koje često dirate

Redovito brišite predmete i površine koje se svakodnevno dodiruju. Pri tome se misli na prekidače, kvake na vratima, telefon, kompjutersku tastaturu i miša, daljinske upravljače, zahodske ručice za puštanje vode… Mnogi virusi prenose se baš ovim putem – kada puno ljudi često dodiruje iste predmete koji nisu dugo očišćeni.

enterijer.ba

 

Povezani članci

Back to top button