Kulinarstvo

Brzi kolač bez pečenja – ledolina

Ovo je definitivno kolač koji je idealan za napraviti kada vam se doista jako žuri pojesti nešto slatko, a najbolje od svega je to što se ne peče i za njegovu pripremu dakle nećete trebati ni pećnicu ni mikser

Sastojci:

  •   500 ml mlijeka
  •     500 ml vrhnja za šlag
  •     12 žlica gustina (cca 110g)
  •     1 vanilin šećer
  •     10 dag čokolade za kuhanje
  •     10 dag bijele čokolade
  •     4 žlice šećera
  •     kutija piškota ili manje pakiranje pettit keksa

Priprema

Pomiješati mlijeko i vrhnje za šlag pa od te količine oduzeti oko 2 dl za pomiješati sa gustinom i šećerom.  Ostatak tekućine staviti kuhati pa kad zavrije ukuhati razmućeni gustin. Krema se relativno brzo zgusne te ju nije potrebno dugo kuhati, cca. 2-3 min.
Kuhanu kremu podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati natrganu čokoladu i miješati energično da se čokolada otopi a u drugi dio dodati bijelu čokoladu pa također dobro promiješati.

Na dno kalupa za torte složiti piškote umočene u mlijeko ili pettit kekse pa odmah premazati prvo tamnom a potom i bijelom kremom. Možete ako želite stavljati naizmjence pa ćete dobiti mramorni efekt.
Ostaviti tortu na u hladnjaku da se dobro rashladi.

coolinarika.com

Povezani članci

Back to top button