Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Dijaspora > BKC-Frankfurt: Počela realizacija projekta „Interreligiöse Wanderungen im Gallus“

BKC-Frankfurt: Počela realizacija projekta „Interreligiöse Wanderungen im Gallus“

Građani iz Gallusa (dio Frankfurta) imali su priliku da se kroz „interreligioznu šetnju“ upoznaju sa vjerskim zajednicama koje rade i djeluju u njihovom okruženju. Od septembra prosle godine BKC-Frankfurt je jedan od organizatora ovoga projekta čiji cilj je međusobno upoznavanja i saradnja. Svim zainteresiraim posjetiocima pružena je prilika da u tri različita termina, tokom mjeseca marta i aprila posjete vjerske zajednice i njihove objekte.

U našem Centru su posjetioci imali priliku da se kroz pripremljenu prezentaciju upoznaju sa osnovnim segmentima rada BKC-Frankfurt i da kroz sliku i riječ, kao i odgovore na postavljena pitanja detaljnije upoznaju vrijednosti koje propagiramo kao i zemlju našeg porijekla. Poslije prezentacije uslijedila je interesantne diskusija, u kojoj su gosti dobili dodatne informacije vezane za naš rad, naše porijeklo i našu kulturu.  Bila je to takođe prilika da se uz kolač i kahvu, kao i neformalan razgovor međusobno upoznamo i zbližimo jedni s drugima. Za svakog posjetioca, BKC-Frankfurt je pripremio svoju brošuru „BKC-Frankfurt se predstavlja“, na njemačkom jeziku kao i ostali propagandni materijal.

Nakon prezentacije i diskusije, gosti su obišli naše prostorije i imali priliku prisustvovati zajedničkom obavljanju ikindije namaza.

Bio je to jedan uspješan dan za BKC-Frankfurt koji svojim radom i rezultatima uspješno razbija predrasude i gradi mostove u sredini u kojoj obitava i djeluje.

Aktivnosti centra možete pratiti na Fb stranici

Bosnjacki Kulturni Centar Frankfurt e.V

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top