Vijesti iz zemlje

BiH: Narednih dana temperature do 40 stepeni, u subotu mogući lokalni pljuskovi

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano i vruće vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37 stepeni, objavili su iz FHMZ-a BiH

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme sa temperaturama do 40 stepeni Celzijusa, a u subotu su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, javlja Anadolu.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano i vruće vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 36, na jugu zemlje do 39 stepeni.

U petak, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38, na jugu zemlje do 40 stepeni.

U subotu veći dio dana preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Usljed razvoja oblačnosti u poslijepodnevnim satima širom Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, na jugu zemlje do 26 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni.

akos.va

Povezani članci