Vi ste ovdje
Home > Magazin > Moj vrt > Besplatno predavanje: Kvalitet zemljišta i poljoprivredna proizvodnja

U cilju podsticaja razvoja poljoprivredne proizvodnje, Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Federalnim zavodom za agropedologiju organizira besplatno tematsko predavanje ”Kvalitet zemljišta i poljoprivredna proizvodnja”.

Besplatno predavanje: Kvalitet zemljišta i poljoprivredna proizvodnja

opcina_novi_grad-sarajevo

Predavač je  mr.sc. Habiba Lugonjić, stručni savjetnik za monitoring tla u Sektoru za monitoring i zemljišno informacioni sistem Federalnog zavoda za agropedologiju.

Cilj je da se tokom predavanja poljoprivrednim proizvođačima – farmerima prezentira na koji način će kod pripreme tla, koristiti savremene metode ispitivanja plodnosti tla, kako bi ostvarili optimalne prinose uzgojanih kultura uz racionalnu primjenu organskih i mineralnih gnojiva.

Tokom predavanja bit će obuhvaćene sljedeće tematske oblasti: šta je plodnost tla, značaj analize plodnosti tla, kada treba vršiti kontrolu plodnosti tla, metode uzorkovanja tla, pribor za uzimanje uzoraka, obilježavanje uzoraka tla, kako i kome dostaviti uzorke za analizu tla, šta se analizira u uzorcima (parametri), pravilna priprema tla i primjena organskih i mineralnih gnojiva u u biljnoj proizvodnji.

Tematsko predavanje  će se održati u utorak, 20. februara, u vijećničkoj sali Općine Novi Grad Sarajevo, sa početkom u  18 sati.

Svi  građani  koji su zainteresovani za  prisustvovanje na tematskom predavanju mogu se prijaviti do 20. februara, do 16 sati putem telefonskog broja 033 291-253. ili  email: [email protected]

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com