Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Azerbejdžan u Srebreničanku uložio 7,5 miliona KM

Azerbejdžan u Srebreničanku uložio 7,5 miliona KM

Azerbejdžan je uložio 7,5 miliona KM u Tvornicu za proizvodnju pomfrita “Srebreničanka”, koja već ima pozitivan efekat u razvoju srebreničke regije, rekao je savjetnik Diplomatske misije Azerbejdžana Ismail Jafarov.

Tokom susreta Jafarova i federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića istaknuto je da fabrika zapošljava radnike s područja Srebrenice i Bratunca i uskoro planira dodatno zapošljavanje radi povećanja obima proizvodnje, javlja BHT.

Predstavnici “Srebreničanke” su naveli da planiraju i da prošire proizvodni asortiman, te su istakli potrebu da bude osigurana dovoljna količina domaćeg krompira, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Dedić je naveo da je ovo ministarstvo, u okviru svojih nadležnosti, spremno da podrži organizirani uzgoj i otkup krompira za preradu kroz kooperantsko-ugovorne odnose.

On je ocijenio da takvi aranžmani sigurno idu na korist i primarnih proizvođača i prerađivača, jer se ugovorenim otkupom domaćeg krompira ostvaruje garantiran plasman, a tvornici je osigurano dugoročno snabdijevanje sirovinom.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com